Les notícies que marcaran la jornada d'aquest dijous, 27 de febrer

El Govern afronta avui al Congrés el primer pas per aprovar els Pressupostos

GRAF4500 MADRID, 04/02/2020.- La ministra de Hacienda, María Jesús Montero, en su escaño durante el pleno celebrado este martes en el Congreso. EFE/Zipi

GRAF4500 MADRID, 04/02/2020.- La ministra de Hacienda, María Jesús Montero, en su escaño durante el pleno celebrado este martes en el Congreso. EFE/Zipi / Zipi (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Aquest matí, a partir de les nou, el Congrés vota el sostre de despesa (Sánchez necessita el recolzament d’ERC), un dia en què també es publicarà el baròmetre del mes de febrer.

‘Sostre de despesa’

El Ple del Congrés examina aquest dijous el nou camí d’estabilitat pressupostària, acord del Govern que es publica al costat del límit de despesa, coneguda com a ‘sostre de despesa’, que precedeix a la tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat. Per tirar endavant la votació i sotmetre el camí a una nova votació al Senat, el Govern de Pedro Sánchez compta ja, a més dels del PSOE i d’Unides Podem, amb els vots del PNB, Més País, Compromís, Nova Canàries i Coalició Canària, cosa que suma 166 vots. Tant ERC com Junts han posposat la decisió sobre el seu sentit del vot a la reunió d’aquest dimecres entre el Govern i la Generalitat de Catalunya, primera trobada de la taula de negociació acordada entre ERC i el PSOE per facilitar amb l’abstenció la investidura de Pedro Sánchez.

Baròmetre de febrer

Coincidint amb els primers compassos de la precampanya electoral a Galícia i el País Basc, el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) publica aquest dijous el seu baròmetre mensual del mes del febrer.

Compareixença d’Illa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, compareix avui per primera vegada davant de la Comissió de Sanitat i Consum del Congrés dels Diputats per explicar les principals línies d’actuació del seu departament, mentre s’enfronta a l’epidèmia de coronavirus. El Ministeri de Sanitat manté el risc moderat de transmissió per coronavirus a Espanya, on fins aquest dijous s’han detectat deu casos positius a Tenerife, Barcelona, Madrid, Castelló i Sevilla, aquest últim el primer contagi local.

Els Reis, a la inauguració d’Arco

Notícies relacionades

Els Reis presideixen aquest dijous la inauguració de la 39a edició de la Fira Internacional d’Art Contemporani Arco-Madrid que fins diumenge que ve reuneix més de dues-centes galeries d’una trentena de països. ARCO 2020 presenta una oferta de «molta qualitat», en la qual predomina la pintura, amb prou feines hi ha polèmica, augmenta el nombre de dones artistes i s’ha registrat un grapat de baixes a causa del brot del coronavirus i en el qual «trobarem molta qualitat a les galeries, hi ha projectes molt valents i molt ben desenvolupats», segons l’opinió de la directora de la fira, Maribel López.

El Palau de les Arts decideix avui sobre Plácido Domingo

La comissió executiva del patronat del Palau de Les Arts de València abordarà avui dijous la seva relació amb el tenor Plácido Domingo després de la investigació del sindicat d’òpera dels Estats Units que va confirmar les acusacions d’assetjament sexual i abús de poder.