ASSEGURANCES MÈDIQUES

Les mútues cobriran la infecció per coronavirus

La patronal de les companyies d'assegurances recorda que també hi van afegir la SARS i la grip A

undefined52483368 a woman in a protective face mask walks out of a hospital cl200226182306

undefined52483368 a woman in a protective face mask walks out of a hospital cl200226182306 / NACHO DOCE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació Empresarial de l’Assegurança (UNESPA) ha mostrat al Govern la seva «ferma i inequívoca» col·laboració amb les mesures que està implementant per controlar la propagació del nou coronavirus a Espanya, i assumeix així els costos derivats de l’atenció a possibles pacients infectats.

La patronal de les companyies d’assegurances ha recordat que l’assegurança ha assumit en el passat recent els costos generats per altres situacions similars com, per exemple, amb els brots de la síndrome respiratòria aguda greu (SARS), de 2002/2003; la grip aviària (virus H5N1), de 2004/2006; o, més recentment, de la grip A o grip porcina (virus H1N1), de 2009/2010. I que el coronavirus, en cas de plantejar una situació semblant, es cobriria igual, han afirmat fonts de la patronal a aquest diari.

«En aquesta ocasió el sector assumirà també els costos que li corresponguin derivats de la situació que es generi», ha dit l’organització, per recordar que l’assegurança dona cobertura sanitària a Espanya a 10,3 milions de persones, dels quals 8,4 milions d’assegurats contracten la seva protecció amb caràcter complementari a l’assistència sanitària pública.

La patronal recorda que el coronavirus és malaltia de declaració obligatòria i que, en cas que un pacient ingressés amb símptomes i fos derivat a la sanitat pública, es faran càrrec de la primera assistència, «com s’ha fet fins ara amb altres malalties».

Així mateix, prossegueix, els restants 1,8 milions d’assegurats provenen de les mutualitats de funcionaris de l’Administració Central de l’Estat, que tenen l’opció de cobrir la seva atenció sanitària a través de concerts amb companyies d’assegurances privades en unes condicions anàlogues a les quals presten els serveis públics de salut.

Coberts en viatges

Notícies relacionades

L’organització ha recordat que l’arribada del coronavirus a Espanya és un tema de salut pública nacional, de manera que els centres assistencials tenen l’obligació d’informar les autoritats sanitàries dels possibles casos que detectin i, a partir d’allà, seguir les directrius que marquin en cada moment els poders públics.

Finalment, UNESPA ha dit que l’assegurança d’assistència, mentrestant, sufragarà les atencions mèdiques que rebin aquelles persones assegurades que resultin infectades pel coronavirus durant un viatge dins dels límits fixats pel contracte. Les assegurances d’assistència acostumen contemplar, així mateix, la cobertura de les despeses de desplaçament, allotjament i manutenció, almenys, d’un acompanyant.