UNA XACRA SOCIAL

Dos assassinats masclistes en menys de 24 hores a Sevilla i Madrid

Un home mata la seva dona amb una escopeta a Aznalcóllar i un altre apunyala mortalment la seva dona a Fuenlabrada

sevilla / periodico

1
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO

El masclisme ha tornat a causar dues noves víctimes en només 24 hores a Espanya. Una d’elles, a la localitat sevillana d’Aznalcóllar. L’altra, al municipi madrileny de Fuenlabrada. Amb aquestes dues dones assassinades en mans de les seves parelles són ja 13 les mortes per culpa de la violència de gènere el 2020 i 1.046 des del 2003, any en què es van començar a comptabilitzar oficialment aquests delictes.

Dimarts a la nit, un home de 51 anys va matar amb una escopeta de caça la seva dona, María del Mar C., de 43 anys, i després es va suïcidar disparant-se amb la mateixa arma. Fonts de la Guàrdia Civil han confirmat aquest dimecres que la parella convivia al domicili familiar on van tenir lloc els fets i on es trobava el fill menor de la parella, de 4 anys, quan es va produir el crim.

Sorolls de trets

Van ser els veïns qui, sobresaltats, van trucar a emergències per alertar de sorolls de trets i del plor d’un nen en una vivenda en ple centre de la localitat. Al tenir constància l’home, Eugenio L., podia estar armat, els agents no van deixar entrar els sanitaris fins a comprovar que no hi havia risc. Però a l’accedir a l’immoble van localitzar els dos cossos ja sense vida al mig d’un bassal de sang i al costat de l’escopeta de caça suposadament feta servir en l’homicidi.

Fonts de la investigació van apuntar que l’agressor va trucar a una de les seves dues filles grans, que tenen 20 i 15 anys, per explicar-li el que havia fet abans d’acabar amb la seva vida. L’home tenia permís d’armes i no consten antecedents per maltractaments.

Al replà de l’escala

Notícies relacionades

A poc més de 500 quilòmetres, a Fuenlabrada, un home de 73 anys ha apunyalat mortalment la seva dona, de 75, minuts abans de la una del migdia. Després ha intentat suïcidar-se, tot i que els sanitaris han aconseguit estabilitzar-lo i portar-lo a l’hospital en estat molt greu.

En aquest cas també ha sigut una veïna qui ha alertat el 112 després de veure la víctima al replà de l’escala sagnant abundantment, amb una punyalada al coll i una altra al tòrax. A l’arribada dels sanitaris ja havia entrat en parada cardiorespiratòria, que han aconseguit revertir. No obstant, quan ja estava a l’ambulància camí de l’hospital ha tornat a patir una aturada cardíaca i ha mort.