COVID-19

Algèria confirma el primer cas de coronavirus al nord de l'Àfrica

El Ministeri de Salut algerià va informar que es tracta d'un ciutadà italià que ha sigut aïllat i a més han reforçat les mesures de seguretat per evitar més contagis a la regió

coronavirus-mascaras

coronavirus-mascaras

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats algerianes han anunciat un primer cas del coronavirus (Covid-19), que ha sigut detectat al país, d’un ciutadà italià que va arribar a Algèria el passat 17 de febrer entre els dos casos sospitosos de la mateixa nacionalitat, ha afirmat el Ministeri de Salut i de la Població.

Es tracta del primer cas d’infecció que es detecta al nord de l’Àfrica, on els països per recomanació de la Unió Africana, han imposat una sèrie de mesures com restriccions a les fronteres i quarantena de tres setmanes per als visitants i ciutadans que hagin viatjat recentment a les zones afectades.

Extremen mesures

Notícies relacionades

Els dos sospitosos a Algèria són italians, de 55 i 61 anys, va indicar el Ministeri de Salut, al precisar que la persona infectada ha sigut aïllada. La mateixa font va assegurar haver «reforçat el dispositiu de prevenció entorn del cas confirmat i el dispositiu de vigilància vetllarà pel nivell de tots els punts d’entrada» al país.

L’epidèmia del coronavirus continua avançant. A Itàlia ja ha segat la vida d’11 persones i 15 més han mort a l’Iran. El mal s’ha encomanat ja a 30 països i hi ha 80.000 afectats, si bé la immensa majoria, més de 77.000, són a la Xina, on les morts superen les 2.600.