A ALCALÁ DE HENARES

Una jove s'enfronta a 22 anys de presó per apunyalar la seva filla nounada nou vegades i matar-la

La noia, que va donar a llum a casa, va introduir el cadàver i la placenta en diverses bosses de plàstic, que després va ficar en una motxilla que va deixar penjada en una cadira del dormitori

zentauroepp52287768 puerta principal de la audiencia provincial de madird  a 14 200214182223

zentauroepp52287768 puerta principal de la audiencia provincial de madird a 14 200214182223 / Eduardo Parra

2
Es llegeix en minuts
Efe

Una jove s’asseurà el pròxim dimarts a la banqueta acusada de matar la seva filla, nounada, de nou punyalades, en un judici a l’Audiència Provincial de Madrid on el fiscal demanarà per a ella 22 anys de presó.

Sonia B. acabava de fer la majoria d’edat quan va apunyalar la seva filla, segons recorda el fiscal en el seu escrit de qualificació, en què assenyala que cap familiar de la jove sabia que estava embarassada d’una nena el pare biològic de la qual es desconeix, ja que les proves de l’ADN van descartar que la parella amb qui convivia el fos.

De dilluns a dijous la jove residia amb el seu nòvio, els pares i un germà d’aquell en un domicili del municipi madrileny d’Alcalá de Henares.

Va donar a llum a casa

Cap a les cinc de la matinada del 20 de febrer del 2018, la noia va trencar aigües al saló de la casa i va donar a llum una nena, que «va néixer viva i va respirar espontàniament fora del claustre matern, procedint a tallar-li el cordó umbilical», afegeix l’escrit.

L’acusada, que havia mantingut el seu embaràs ocult tant a la seva parella com als seus familiars, va agafar aquell mateix dia una arma blanca «sense determinar» i va apunyalar fins a nou vegades en diferents parts del cos a la nadó.

«En tres d’aquestes l’arma va penetrar al cor, arribant a travessar-lo en una ocasió, una altra al diafragma, i una altra va perforar el pulmó esquerre, provocant-li una fallada cardiorespiratòria amb hemoneumotòrax i consegüentment la seva mort», relata el fiscal en el seu escrit.

A presó des de fa gairebé un any

Sonia B., que es troba a presó per aquests fets des del 23 de febrer del 2018, va netejar la sang i va introduir el paper de cuina utilitzat, el paquet de tovalloletes de nadó, el cadàver i la placenta en diverses bosses de plàstic.

Després, va introduir tot a l’interior d’una motxilla que va deixar penjada en una cadira del dormitori que compartia amb la seva parella i una germana d’aquest. Va netejar l’habitació, es va dutxar i es va ficar al llit.

Dos dies més tard, va haver d’ingressar a l’hospital Príncep d’Astúries d’Alcalá de Henares per un esquinç genital i sagnat vaginal.

Poc després, la mare i la germana de la seva parella van anar al domicili per buscar els seus efectes personals i emportar-se’ls a l’hospital.

Motxilla amb el cadàver

Notícies relacionades

Va ser allà on van descobrir la motxilla i van treure les bosses amb el cadàver de la criatura, la placenta i la resta del seu contingut. Tot això ho van col·locar al seu torn en una altra bossa de plàstic, que van portar fins a l’hospital.

La Fiscalia precisa que a les diligències d’entrada i registre i inspecció ocular realitzada al domicili el 24 de febrer es van trobar taques de sang de l’acusada en la part posterior i reposabraços del sofà del saló, al pom de la porta de la cuina i a la motxilla on havia estat el cadàver de la criatura.

Temes:

Assassinats