Les cinc notícies que marcaran la jornada d'aquest dimarts, 13 de febrer del 2020

GSMA explicarà avui els motius de la cancel·lació del Mobile i altres notícies que marcaran l'actualitat d'aquest dijous 13 de febrer

zentauroepp51870751 barcelona 22 01 2020  econom a   presentaci n del mwc del 20200122105550

zentauroepp51870751 barcelona 22 01 2020 econom a presentaci n del mwc del 20200122105550 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. La cancel·lació del Mobile, de la qual els organitzadors donaran avui més detalls, serà una de les notícies que marcaran l’actualitat de la jornada d’aquest dijous 13 de febrer. Les repassem totes a continuació.

GSMA explica la cancel·lació del Mobile

GSMA ha convocat una roda de premsa a primera hora d’avui en què donarà més detalls de la decisió de cancel·lar el Mobile. El màxim responsable, John Hoffmann, estarà acompanyat per les alcaldesses de Barcelona i l’Hospitalet, Ada Colau i Núria Marín, així com de representants del Govern i del Govern central. La cancel·lació del MWC suposa un fort cop per a BarcelonaEl seguirem en directe.

Reunió de ministres de la UE pel coronavirus

Continuem pendents de l’evolució del coronavirus. Avui els ministres de sanitat de la UE es reuneixen per abordar la situació, un dia en què els espanyols en quarantena a l’hospital Gómez Ulla reben l’altaEl balanç de morts a la Xina suma ja 1.230 persones. És el nombre més elevat de morts registrat en un sol dia a la província de Hubei, focus de l’epidèmia. 

Continua el degoteig d’ERO

El degoteig d’ERO continua aquest 2020, després que l’exercici anterior tanqués amb un repunt del 160% a Catalunya, fins als gairebé 6.200 acomiadaments. El sector de l’alimentació, més concretament el de fleques, està alimentant l’estadística en aquest nou curs. I és que les cadenes Crustó i Forn Nou han registrat en els últims dies els expedients de regulació d’ocupació (ERO) per acomiadar fins a un total de 58 persones, com ha pogut confirmar EL PERIÓDICO.

Dia de previsions econòmiques

Notícies relacionades

La jornada d’avui serà de previsions econòmiques: La Comissió Europea fa públiques les seves previsions de creixement, la ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, explica al Congrés les previsions del Govern i els plans del seu ministeri i l’FMI presenta un informe sobre la reforma laboral del PP que conclou que ha precaritzat el treball.

Copa del Rei de futbol i de bàsquet

En futbol, la Reial Societat i el Mirandés s’enfronten en el primer partit de semifinals de Copa del Rei. El Bilbao venç per la mínima el Granada. A la Copa del Rei de bàsquet, el Barça comença la defensa del títol enfrontant-se a quarts amb el València.