NOM OFICIAL

L'OMS bateja el coronavirus com a Covid-19

El nom vol evitar referències a llocs o grups de persones concrets

nombre-coronavirus / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha anunciat aquest dimarts que la malaltia provocada pel nou coronavirus rebrà oficialment el nom de Covid-19, segons es va decidir el primer dia de reunió de 300 experts sobre aquesta epidèmia a Ginebra.

[Segueix les últimes notícies en directe sobre el coronavirus].

L’OMS va decidir utilitzar un nom que «es pugui pronunciar i no al·ludeixi a una localització geogràfica específica, a un animal o a un grup de persones» per evitar estigmatitzacions, va destacar en roda de premsa el director general de l’organisme, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a l’anunciar aquesta decisió.

El nom neix d’un acrònim en anglès a partir de l’expressió ‘corona virus disease’ (malaltia de coronavirus) i serà un estàndard per a eventuals brots de coronavirus en el futur, va assenyalar Tedros.

Al voltant de 300 experts en virologia, epidemiologia i altres branques científiques de tot el món participen en la reunió de dos dies a la seu de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a Ginebra per estudiar vies d’investigació del coronavirus de Wuhan i possibles tractaments i vacunes.

La reunió, a porta tancada i en la qual alguns experts (entre els quals, molts metges xinesos) participen a distància mitjançant teleconferència, busca avançar en el coneixement de l’origen de la nova malaltia, les seves vies de transmissió, la seva gravetat i les mesures que s’han de prendre contra aquesta malaltia, va informar l’OMS.

Notícies relacionades

«És difícil creure que fa dos mesos aquest virus, que ha captivat l’atenció dels mitjans de comunicació, els mercats financers i els líders polítics, fos completament desconegut», va destacar el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, en el discurs inaugural del fòrum.

Amb més de 42.000 casos confirmats i 1.018 de morts, el nou virus «és una amenaça molt greu per al món» i «un test de solidaritat política, per comprovar si el planeta es pot unir contra un enemic comú que no respecta fronteres ni ideologies», va afegir Tedros.

Temes:

Coronavirus