Les cinc notícies que marcaran la jornada d'aquest dimarts, 11 de febrer del 2020

La llei de l'eutanàsia s'obre pas al Congrés i altres notícies que marcaran l'actualitat d'aquest dimarts 11 de febrer

zentauroepp49036955 firmas pro eutanasia190712124837

zentauroepp49036955 firmas pro eutanasia190712124837 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Continuem pendents del coronavirus i dels seus efectes en el Mobile de Barcelona en un dia en què el Congrés admetrà a tràmit la llei de l’eutanàsia. Seran dues de les notícies que marcaran l’actualitat d’aquest dimarts 11 de febrer. Les repassem totes a continuació.

1. La llei de l’eutanàsia s’obre pas

El primer ple ordinari d’aquesta legislatura se celebrarà aquest dimarts al Congrés en gran. La Cambra baixa té previst admetre a tràmit la que, possiblement, serà una de les lleis socials més significatives dels pròxims anys: la que regularà l’eutanàsia, després dels dos intents fallits anteriors. Si bé ara una àmplia majoria de grups polítics recolzen el fet que Espanya es converteixi en el sisè país del món a permetre que aquelles persones amb una «malaltia greu i incurable» o «crònica i invalidant» i que tinguin un «sofriment intolerable» puguin obtenir ajuda per morir. 

2. El coronavirus deixa ja 1.000 morts

La xifra de víctimes mortals del coronavirus ha arribat ja el miler. A Barcelona, segueixen pendents de l’evolució de l’epidèmia a dues setmanes del Mobile: empleats de firmes xineses compleixen a Europa una quarantena preventiva mentre les anul·lacions s’estenen en hotels i transports. Seguim les últimes notícies del virus en directe

3. Dia de la Dona i la Nena en la Ciència

Avui, 11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, és la jornada perfecta per repassar la trajectòria de diverses científiques que, a més de sobresortir en el seu sector, destaquen pel seu activisme en causes molt diverses. És a dir, expertes que utilitzen la seva plataforma, la seva veu i els seus coneixements per parlar de qüestions amb una gran càrrega social.

4. Primàries a New Hampshire

Notícies relacionades

Després d’Iowa, els demòcrates continuen avui a New Hampshire la seva carrera per aconseguir la candidatura a les presidencials de novembre. Els ‘soldats’ de Bernie Sanders busquen la seva primera victòria

5. Consell de Ministres

El Consell de Ministres aprovarà previsiblement aquest dimarts el nou camí d’estabilitat pressupostària per al període 2020-2023, que recull uns objectius de dèficit i deute públic més flexibles, així com el nou quadro macroeconòmic sobre el qual s’elaborarà el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a aquest any.