VOL transatlàntic

Un avió de British Airways bat rècord de velocitat gràcies a la tempesta 'Ciara'

El vol Nova York-Londres de 5.554 quilòmetres es va fer en 4 hores i 56 minuts

Dos avions comercials de Virgin Atlantic van cobrir la mateixa distància amb un i dos minuts més

boeing

boeing / JUSTIN TALLIS (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Afp

Gràcies a la tempesta ‘Ciara’ que s’estén per Europa, tres avions comercials van trencar el rècord de velocitat entre Nova York i Londres diumenge passat, el més ràpid va ser un avió de British Airways, segons la web de seguiment de vols Flightradar24.

Aquests vols van aprofitar forts vents de cua per aterrar a la capital britànica en menys de cinc hores, molt més ràpid que el Boeing Dreamliner de la companyia noruega de llarga distància de baix cost, que havia connectat les dues ciutats en 5:13 el 2018, un rècord per a un vol comercial tradicional.

4 hores i 56 minuts de durada 

El Boeing 747-436 de British Airways va assegurar que el vol BA112 va cobrir els 5.554 quilòmetres que separen Nova York de la capital britànica en 4 hores i 56 minuts, va especificar Flightradar24. Va sortir de l’aeroport John F. Kennedy de Nova York i va aterrar a Londres a les 04:42, amb 103 minuts d’anticipació (06:25), segons la web de l’aeroport de Londres Heathrow.

«Sempre donem prioritat a la seguretat en lloc d’als registres de velocitat, però els nostres pilots altament qualificats van aprofitar les condicions (climàtiques) per portar els passatgers de tornada a Londres amb molta anticipació a l’hora programada», va dir British Airways en un comunicat.

Notícies relacionades

L’avió de British Airways va vèncer dos avions de Virgin Atlantic per un i dos minuts, que van cobrir la mateixa distància en 4:57 i 4:59, segons Flightradar24. El vol transatlàntic de passatgers més ràpid mai realitzat va ser un Concorde el 1996 (2:52) entre Londres i Nova York.