27 maig 2020

Anar al contingut

col·lectius vulnerables

Amb avis, migrants i nens: així són les famílies pobres a Espanya segons Save the Children

Les llars amb persones grans, nens i estrangers copen la majoria de llars vulnerables

L'entitat demana mesures contra la desigualtat per evitar que traspassi generacions

El Periódico

Amb avis, migrants i nens: així són les famílies pobres a Espanya segons Save the Children

Save the Children ha identificat les tres llars en les quals hi ha nens i nenes amb més risc de pobresa a Espanya: les famílies amb avis, les llars amb adults d’origen migrant i les mares soles en situació de pobresa. Uns col·lectius que sumen prop de 830.000 llars al país, un 4,4% del total de la població. 

L’oenagé ha presentat aquest dimecres el seu informe ‘Famílies en risc’ amb el qual prova de fer una radiografia i diagnostica les famílies amb fills a càrrec que hi ha a Espanya. A part de les tres anteriors, Save the Children també situa en situació de vulnerabilitat 21.578 llars de famílies precàries que viuen a grans ciutats.

L’oenagé ha analitzat més de 5 milions de llars i les seves característiques partint de les dades de les dues últimes enquestes de Condicions de Vida de l’INE corresponents al 2017 i 2018. «Espanya està a la cua en la reducció de les desigualtats i no podem permetre que la pobresa passi de generació en generació», ha dit la directora de polítiques de Sensibilització i Polítiques d’Infància, Catalina Perazzo, en roda de premsa.

A més d’identificar les llars amb més risc de pobresa, l’estudi revela que hi ha dues llars que viuen sense problemes econòmics: famílies de classe mitjana (3,9 milions de llars) i classe mitjana alta (300.000 llars).