Aquestes són les notícies que marcaran la jornada del 15 de gener del 2020

Continua la recerca de la persona desapareguda després de l'explosió de la petroquímica de Tarragona que ha deixat un balanç d'un mort i vuit ferits

incendio petroquimica tarragona / periodico

1
Es llegeix en minuts

Bon dia,

Hores després de la forta explosió aquest dimarts a la tarda a la planta de la petroquímica IQOXE, l’onada expansiva de la qual va provocar la mort d’una persona al barri de Torreforta (a uns dos quilòmetres) després d’enfonsar-se el sostre de la seva vivenda per l’impacte d’una planxa de la planta que va sortir disparada per l’explosió, a més de deixar vuit persones més ferides, aquest dimecres els bombers continuen buscant una persona que continua desapareguda. La circulació per carretera en aquesta zona de Tarragona és complicada, i, a més, hi ha set línies ferroviàries tallades entre Tarragona i Reus, i Tarragona i Port-Aventura: són l’R13, R14, R15, R16, R17, RT1 i RT2. A més, aquest matí els bombers continuen treballant a la zona, en un altre dipòsit d’òxid de propilè de la indústria que va explotar ahir.

Colau presenta la declaració d’emergència climàtica

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colaupresideix l’acte de declaració d’emergència climàtica de la capital catalana, un document que proposa més d’un centenar de mesures per reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle que s’originen a la ciutat, al port i a l’aeroport.

Judici a 133 controladors aeris

Un jutjat de Madrid celebra des d’aquest dimecres el judici als 133 controladors que la Fiscalia –que ja ha arribat un acord amb més d’un centenar d’ells– acusa d’abandonar les seves funcions durant la vaga de desembre del 2010, cosa que va portar al tancament de l’espai aeri durant prop de 20 hores.

Informe del BBVA

Notícies relacionades

El director de BBVA Research i Economista en Cap de Grup BBVA, Jorge Sicilia, i el responsable d’Anàlisi Econòmica de BBVA Research, Rafael Doménech, presenten una nova edició de l’informe ‘Situació Espanya’. L’informe revisa les seves previsions de creixement per a l’economia espanyola, que de moment manté en l’1,6% per al 2020. 

Pols demòcrata 

Sanders i Warren es refermen a 20 dies de l’inici de les primàries demòcrates. Els candidats van desaprofitar l’oportunitat per alterar les enquestes en l’últim debat abans del caucus d’Iowa.