conciliació

Una empresa de software, primera a Espanya en implantar la jornada de 4 dies

Aquest nou sistema, en marxa des del 2 de gener, no repercuteix en el seu salari

fichar

fichar / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una empresa productora de ‘software’ informàtic s’ha convertit en pionera Espanya en implantar una jornada laboral de quatre dies per afavorir la conciliació familiar dels seus treballadors. Software DELSOL, ubicada a la província de Jaén, compta amb una plantilla de 181 treballadors, que des del passat 2 de gener s’han adherit a aquest nou sistema sense que això repercuteixi en el seu salari.

Notícies relacionades

La seva posada en marxa «ha costat molt», segons va dir a Efe Juan Antonio Mallenco, responsable de Comunicació i Relacions Institucionals de l’empresa, ja que no hi havia referents a Espanya. Aquesta mesura, va explicar Mallenco, és «un pas més» en la política de l’empresa a favor dels treballadors, una part dels quals tenen un període laboral fix de dilluns a dijous, mentre que la resta ho fa per rotació de manera que treballen els quatre dies, en jornades de vuit hores, sense que el sou se’n ressenti.

A més, va afegir, el nou sistema no ha incidit en el rendiment de la companyia que continua funcionant «al mateix ritme de sempre». 

Temes:

Conciliació