RAVE IL·LEGAL

400 joves continuen celebrant una festa il·legal des de nit de Cap d'Any a Castelló

S'està seguint el protocol previst per a aquests casos i es confia que pugui desallotjar-se «entre avui i demà»

Els congregats, en canvi, asseguren que la intenció és mantenir la festa fins Reis

rave / periodico

3
Es llegeix en minuts
Núria B. Bigné

Ahir un important dispositiu de la Guàrdia Civil controlava tots els accessos a una rave il·legal celebrada en una planta de purins en desús de Sant Mateu i prohibia l’accés als vehicles, segons publica ‘Mediterráneo’. La festa va començar el dia 31 i ahir a la tarda continuava a la parcel·la ubicada entre Sant Mateu i la Jana, concretament a la carretera a Cervera. Els congregats asseguren que la intenció és mantenir la festa fins Reis.

La finca és propietat de la Diputació de Castelló, que ahir al matí va interposar la denúncia corresponent. Va ser el diputat i portaveu de Desenvolupament Rural, Acció contra la Despoblació, Carreteres, Expropiacions i Enginyeria Interna, Santi Pérez, qui ho va fer en nom de la institució, segons va confirmar a aquest diari la Diputació.

Al tractar-se d’un terreny privat, els cossos i forces de seguretat no podien intervenir d’ofici, segons van explicar a aquest diari fonts de la Subdelegació. Com que la denúncia es va presentar ahir, l’actuació queda en mans de la Guàrdia Civil, tot i que des de la comandància de Castelló no van oferir cap informació sobre l’operació.

Rave il·legal

Entre 300 i 400 persones, segons fonts municipals i més de 500 segons els testimonis, es van citar a la planta de purins després d’una convocatòria d’última hora a través de les xarxes per celebrar el final d’any (el lloc sol ser secret fins a última hora en aquestes celebracions per evitar que les autoritats les localitzin). Es tractava d’una rave gratuïta i a què van acudir persones de diferents províncies espanyoles.

Ahir al migdia l’alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, va visitar el dispositiu policial i va parlar amb els comandaments de la Guàrdia Civil. Van anar amb ella els regidors de Cervera, Adolf Sanmartín, i de la Jana, Domingo Tolós Lládser.

Accessos controlats

«Vam visitar l’operació de la Guàrdia Civil i vam comprovar que a l’interior del recinte hi havia encara gent i se sentia la música. La festa no té cap autorització, però se celebra en una zona allunyada del nucli urbà i no causa molèsties veïnals. Els agents tenen controlats tots els accessos i els cotxes que surten de la zona ja no tenen autorització per tornar a passar», va explicar l’alcaldessa.

Tal com va poder comprovar ahir ‘Mediterráneo’, desplaçat al lloc de la rave il·legal, a les 15.00 hores eren a la zona exterior de la planta de purins unes 200 persones i la música continuava sonant a través d’altaveus de gran mida i potència.

A aquella hora tres patrulles estaven apostades al camí d’accés i aturaven els vehicles per fer inspeccions per detectar drogues. Prèviament, la presència policial havia sigut molt superior, amb fins a deu vehicles que no van passar inadvertits entre conductors que anaven per la CV-10 i la CV-135.

«Venim de Catalunya i ens han multat per anar ebris»

Tres joves argentins, veïns de Tarragona, eren entre els assistents a la macrofesta il·legal celebrada a Sant Mateu amb motiu de la nit de Cap d’Any. «Ens vam assabentar de l’esdeveniment per internet, com sol ser habitual, i vam decidir venir fins aquí. L’entrada és gratuïta i la música, ‘non-stop’», van explicar en declaracions a aquest diari.

Notícies relacionades

Aquest grup d’amics es va trobar amb presència policial quan anava a bord del seu vehicle i, després que tots els ocupants donessin positiu en les proves d’alcoholèmia, el seu cotxe va quedar immobilitzat, com ells mateixos van explicar en converses amb aquest rotatiu. «Com que cap de nosaltres podia conduir, ens van dir que havíem de deixar el vehicle i hem anat a un hotel per dormir i recuperar-nos», van afirmar els assistents als voltants del recinte.

Tot i que la propietat està tancada, el públic hi va aconseguir accedir i la festa es va organitzar a la zona exterior, on hi havia multitud de persones, gossos solts, turismes i, fins i tot, autocaravanes aparcades. Una part de la tanca estava trencada.