ES TREBALLA EN UN PAS ALTERNATIU

La C-13 seguirà tallada entre Sort i Llavorsí fins demà a la tarda

Divendres al migdia es va produir una allau al quilòmetre 141,5 de la via

trabajos en la c-13 cortada rialp y llavorsi tras un peligroso desprendimiento de rocas / periodico

2
Es llegeix en minuts

La carretera C-13 es manté tallada entre Sort i Llavorsí, tots dos municipis del Pallars Sobirà, des de divendres a la nit pel perill de despreniment de roques, segons informa el Servei Català de Trànsit. Aquest dissabte al matí el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, ha visitat la zona dels despreniments i ha anunciat que les tasques de desenrunament i condicionament de la via es prolongaran durant les pròximes hores, i que fins demà a la tarda no esperen poder obrir un pas alternatiu. «La prioritat és la seguretat viària», ha afirmat el conseller.

Divendres cap a les dues del migdia Tràsit va informar que hi havia hagut una allau al quilòmetre 141,5 de la via, cosa que obligava a tallar un carril i fer pas alternatiu per l’altre. La mesura va causar alguns quilòmetres de retenció durant un termini de temps.

Duranttot divendres a la tarda es va estar treballant per restablir el trànsit, però en vista de la possibilitat que es produïssin nous despreniments, es va prendre la decisió de tallar completament la carretera en aquest tram, entre els quilòmetres 135 i 142. Això permet accedir al’estació d’esquí de Port Ainé, però obliga els conductors a fer una volta de més de tres hores per anar a les valls d’Àneu, de Cardós i Ferrera (on hi ha les estacions d’esquíd’Espot, Tavascan i Virós Vallferrera). Els viatgers ara han de fer una ruta que travessa el coll de la Creu de Perves, el túnel de Viella i el Port de la Bonaigua per arribar a Esterri d’Àneu.

Temor al sector turístic

«Per garantir la seguretat restringim la circulació a la C-13 a Llavorsí, s’ha treballat intensament però la zona no és prou segura, demà seguim. Gràcies als equips que han treballat», ha piulat en el seu compte el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín. Trànsit encara no té previsió de restabliment de la circulació i el sector turístic del Pallars Sobirà tem greus pèrdues econòmiques en plena campanya nadalenca. L’alcalde de Llavorsí, Josep Vidal Bringué, espera que la C-13 es pugui reobrir en les pròximes hores –a tot estirar aquest dissabte a la tarda– i afirma en declaracions a Rac1 que «alguns hotels ja han informat que hi ha cancel·lacions». No obstant, Vidal assenyala que el servei de carreteres «ha desplegat tots els mecanismes perquè tot tiri endavant» i espera que «tot quedi en una anècdota».

Notícies relacionades

 

«Ha plogut molt aquestes últimes setmanes i pot haver fet un efecte que trenqués la penya», va reflexionar en veu alta l’alcalde de Llavorsí. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat del secretari d’Infraestructures, Isidre Gavín, es desplaçaran aquest dissabte al migdia a Rialp per conèixer sobre el terreny l’estat de la C-13.

Temes:

Trànsit