El drama de la immigració

Centenars d'immigrants són rescatats en les últimes hores a les costes espanyoles

A les Canàries la immigració irregular ha augmentat un 70% l'últim any

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Efe

Des del dia de Nadal, centenars d’immigrants han sigut rescatats quan miraven d’arribar a les costes espanyoles. A més de les Canàries, especialment complicada ha sigut la situació a Múrcia, on la Guàrdia Civil i Salvament Marítim van interceptar dimecres davant les costes de Cartagena 10 pasteres i més de cent immigrants a bord (la majoria, d’origen algerià).

La policia va interceptar en les proximitats a la costa d’Águilas una embarcació amb 18 persones, que han sigut posades a disposició de les autoritats. El delegat del Govern, Francisco Jiménez, va reiterar el seu agraïment a tots els cossos estatals i locals implicats en les tasques de rescat i a Creu Roja que, en un treball conjunt i coordinat, «permeten resoldre amb total garantia aquest drama humanitari, respectant escrupolosament la dignitat i drets dels immigrants».

A les Canàries també s’han viscut situacions tenses. Al sud de Gran Canària, es va rescatar una embarcació amb 22 adults d’origen magribí.  Amb aquest últim rescat, són ja 2.331 migrants els que han arribat a les platges de l’arxipèlag canari a bord de pasteres i ‘cayucos’ el 2019, una xifra que pot incrementar-se si continua el ritme de les últimes setmanes.

Augment del 70%

Notícies relacionades

Entre el 19 i el 25 de desembre, han sigut localitzades a les illes 182 persones, la majoria subsaharians i magribins. Les Canàries és, de fet, la zona espanyola on la immigració irregular el 2019 ha augment en un 70% davant el 2018.

A més de les Canàries i Múrcia, els agents també han rescatat des del dia de Nadal desenes de persones d’origen subsaharià a l’illa d’Alborán, ubicada entre la península espanyola i el Marroc. 70 immigrants més van arribar a les illes Chafarinas, ubicades a unes 27 milles nàutiques a l’est de Melilla. A la costa granadina, la Guàrdia Civil va traslladar a la localitat de Motril els 11 magribins que van rescatar.  I les platges d’Alacant,  52 persones més van arribar en quatre pasteres.