TRAGÈDIA A LES CARRETERES

Nou morts en accidents de trànsit entre la Nit de Nadal i Nadal

emmbyebxkaegwxf

emmbyebxkaegwxf

1
Es llegeix en minuts
Efe

Nou persones han mort en els set accidents de trànsit mortals ocorreguts entre aquest dimarts, Nit de Nadal, i aquest dimecres, dia de Nadal, i la xifra de morts ascendeix a 21 des que va començar l’operació especial per les festes nadalenques divendres 20 de desembre.

Així ho ha informat a Efe la Direcció General de Trànsit (DGT), que ha especificat que les 21 persones han perdut la vida en els 18 accidents mortals ocorreguts des de les 15 hores del dia 20 i les 20.00 hores d’aquest dimecres.

Tres joves d’uns 20 anys han mort aquest dimecres a Madrid en un accident a la M-50, a l’altura del quilòmetre 37. Dimarts van morir 6 persones, entre els quals dos vianants, un ciclista i un motorista, en sis accidents. Mentre que dilluns passat 23 de desembre dues persones, una era un vianant, van perdre la vida en dos sinistres.

Només diumenge no hi va haver morts

Diumenge passat no es van registrar accidents mortals de trànsit però sí dissabte 21 de desembre, quan 8 persones van morir (dos eren vianants i un motorista) en set sinistres. I divendres dia 20, començament de l’operació especial de Nadal de la DGT, dues persones van morir en dos accidents.

D’altra banda, les principals entrades a Madrid registren retencions a última hora de la tarda i també hi ha complicacions d’entrada a Barcelona.

19,8 milions de viatges

Notícies relacionades

L’operació especial de Nadal va començar a les 15.00 hores de divendres 20 de desembre i acabarà el 6 de gener, un període en què es preveuen 19,8 milions de viatges. Està dividida en tres fases coincidint amb els principals dies festius, la primera de les quals, denominada «Nadal», va arrencar divendres passat i acaba la mitjanit d’aquest dimecres dia 25. En aquest període vacacional s’han intensificat els controls d’alcoholèmia i s’utilitzen drons per vigilar les carreteres convencionals.

Trànsit recomana anar amb compte en els trajectes curts i nocturns i prestar especial atenció a les condicions meteorològiques adverses (com ara pluja, boira, gel, neu i vent), que poden aparèixer en qualsevol moment en aquestes dates hivernals.