El Govern aprova la llei per reduir els desnonaments i afavorir l'accés a la vivenda

La norma obliga els grans propietaris a oferir un lloguer social a les persones vulnerables abans de denunciar-les

zentauroepp43189476 barcelona  05 05 2018  el proper dissabte 5 de maig a les 11191223132546

zentauroepp43189476 barcelona 05 05 2018 el proper dissabte 5 de maig a les 11191223132546 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

El Govern de la Generalitat ha aprovat avui el decret llei de mesures urgents per millorar l’accés a la vivenda. La norma obliga els grans propietaris, aquells que tinguin més de 15 pisos, a oferir un lloguer social a les persones vulnerables abans de denunciar-les, entre altres mesures importants. La llei també estableix diverses mesures per augmentar el nombre de pisos de lloguer i també per moderar els preus.

Bona part de les mesures aprovades aquest dilluns en el Consell Executiu intenten reduir i prevenir els desallotjaments judicials. Entre les mesures destaca l’establiment d’un lloguer social obligatori de fins a set anys a les famílies que estan en situació de vulnerabilitat i acumulin en l’actualitat un mínim de sis mesos en un pis ocupat sense contracte. A més, el contracte de lloguer social passa de tres anys a set. 

La norma dona més facilitats per construir allotjament temporals en solars d’equipaments, com el bloc de contenidors vivenda que acaba de construir l’Ajuntament de Barcelona a Ciutat Vella.

La norma també confirma el dret de tempteig dels ajuntaments, entitats socials i Generalitat per adquirir vivendes per destinar-les a lloguer assequible. S’amplia el termini per a aquestes accions fins a l’any 2025. La mesura és especialment útil per accedir a pisos comercialitzats per bancs i fons d’inversió. 

Notícies relacionades

Un altre dels aspectes importants del nou decret de la Generalitat, que serà aprovat en un mes al Parlament amb el recolzament del PSC i els comuns, és l’intent de frenar les pujades de lloguer amb un índex oficial de referència.

 

Temes:

Govern Catalunya