A Màlaga

Cau una banda que robava cotxes de luxe en menys de 30 segons | Vídeo

Entre els nou arrestats es troben els dos especialistes més grans d'Europa

coches-locutado / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nou persones han ingressat a presó per ordre judicial després de ser detingudes per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per robar tot terrenys de luxe a Màlaga, Madrid i Huelva, entre ells dos dels especialistes més grans a Europa, capaços de robar un vehicle en menys de 29 segons.

Els arrestats robaven els vehicles per vendre’ls després anarcotraficants assentats al Camp de Gibraltar i a altres grups criminals que els revenien a l’estranger després de falsificar la seva documentació, segons ha informat el Ministeri de l’Interior en un comunicat.

La xarxa disposava de diversos garatges a les localitats malaguenyes de Vélez-Málaga, Estepona i Garrofer per ocultar les eines i els aparells electrònics que feien servir en els robatoris.

Dos grups criminals

Els detinguts, de nacionalitats espanyola, italiana, búlgara i lituana, amb edats compreses entre els 21 i els 55 anys, pertanyen a dos grups criminals i han sigut arrestats pels delictes de pertinença a organització criminal, robatori amb força i falsedat documental.

Els investigadors els atribueixen fins ara el robatori de quinze vehicles, dels que han sigut recuperats set de robats en urbanitzacions de Huelva, Màlaga i Madrid, i s’ha intervingut una arma de foc i munició, eines, inhibidors de freqüències, claus falses, clonadores i plaques falses de Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

Les investigacions policials van començar a mitjans de l’abril passat, després de produir-se un repunt en el nombre de robatoris de vehicles de luxe a Madrid i Màlaga.

Els agents van esbrinar que darrere d’aquests robatoris podria estar una de les organitzacions criminals més importants dedicades al tràfic il·lícit de vehicles, composta per persones que s’havien reorganitzat després de sortir de presó.

La xarxa s’assentava de manera estable a Màlaga, tot i que els seus integrants es desplaçaven principalment a Madrid i Lepe (Huelva), on triaven barris d’urbanitzacions de luxe per robar.

Recuperat un vehicle de 180.000 euros

En primer lloc van ser detinguts dos membres de l’organització quan sostreien sengles vehicles als districtes madrilenys d’Hortaleza i Chamartín, posteriorment es van localitzar tres garatges en localitats malaguenyes on ocultaven els vehicles sostrets i els efectes utilitzats en els robatoris.

Notícies relacionades

En un d’aquests, ubicat a Algarrobo, llogat amb documentació falsa, es va recuperar un vehicle valorat en 180.000 euros.

La Policia Nacional va iniciar llavors una investigació conjunta amb la Guàrdia Civil en què es va trobar una connexió amb persones de Lituània, Itàlia i Espanya i es van ampliar les indagacions a Huelva.