Aquest diumenge

5.000 corredors travessen la meta contra el càncer a Barcelona

La prova de l'AECC, celebrada al Fòrum, recapta 150.000 euros

ddddd / periodico

2
Es llegeix en minuts
ACN

La tercera edició de la Carrera AECC Barcelona en Marxa Contra el Càncer que s’ha celebrat aquest diumenge al Parc del Fòrum ha sumat la participació de prop de 5.000 corredors de totes les edats i uns 150.000 euros de recaptació.

«Tenim un públic divers. Des de gent que competeix i li agrada del ‘running’ fins a famílies que ho veuen com una carrera popular i solidària», ha explicat la gerent de l’AECC de Barcelona, Ángela Sánchez. «És important destacar que avui hi ha aquí molts corredors afectats pel càncer: familiars, supervivents i, fins i tot, gent en fase activa de la malaltia», puntualitza Sánchez.

És el cas de Cristina, operada de càncer de pit fa 18 mesos i participant en la carrera de 5 quilòmetres. «He vingut per col·laborar i agrair la tasca de l’AECC. Els tractaments fan molt mal i l’exercici i una bona alimentació són bàsics», va comentar Cristina.

Vida sana

«Surto a caminar i faig piscina. Recomano a tothom que faci exercici», ha insistit aquesta supervivent del càncer. «En una revisió ginecològica fa un any i mig em van detectar un càncer de pit. Després de l’operació i a punt de començar les sessions de quimioteràpia i radioteràpia em van trucar perquè encara hi havia restes del tumor i més part afectada», ha recordat Cristina, que va haver de superar una segona operació.

«Em vaig acostar a l’AECC i vaig conèixer gent molt maca que m’ha ajudat a portar millor la malaltia i la recuperació», afirma. Una sensació molt similar comparteix Amalia, que també ha corregut la carrera de 5 quilòmetres al Fòrum dins del grup de marxa nòrdica de l’AECC. «Em van diagnosticar càncer de mama metastàtic el gener del 2008 i amb els tractaments em vaig engreixar molt», reviu Amalia. «Va ser llavors quan em vaig acostar a l’AECC i em van oferir l’activitat de marxa nòrdica. He aconseguit baixar 10 quilos, mitigar els dolors i els efectes secundaris i tenir una actitud molt més positiva», subratlla.

Tres distàncies

Notícies relacionades

Una de les incorporacions d’última hora a la carrera en Marxa Contra el Càncer ha sigut la Gladys, de 84 anys i provinent de Veneçuela. «Vaig arribar fa només vuit dies a Barcelona i vaig veure publicitat d’aquesta carrera contra el càncer», va comentar la Gladys. «És una bona causa i vaig dir al meu net que m’hi apuntés. No he fet entrenament però he arribat en bones condicions, que és el més important», ha dit amb satisfacció una de les corredores més longeves d’aquesta 3a edició de la Carrera AECC Barcelona.

El recorregut de la carrera ha sigut circular, amb tres distàncies per adaptar-se a tots els públics i amb diferents hores de sortida: 5 quilòmetres (amb sortida a les 9.30 hores), 10 (amb sortida a les 10.15 hores) i una marxa de 2,5 (amb sortida a les 11.15 hores). 

Temes:

Càncer Fúting