28 set 2020

Anar al contingut

ESPECTACLE AL COSTAT DEL MAR

La Fura del Baus inaugura la primera fira de Nadal del Port Vell

L'encesa de les llums dona pas a l'espectacle 'Esfera humana', una al·legoria als objectius de desenvolupament sostenible

El Periódico

Un espectacle de la Fura del Baus ha inaugurat aquest dissabte la fira de Nadal del Port Vell de Barcelona, la primera que celebra la ciutat al costat del mar. El grup tetral i el seu macroespectacle 'Esfera humana' han protagonitzat l'encesa de les llums amb una al·legoria als objectius de desenvolupament sostenible.

Una estructura esfèrica suspesa a l'aire amb 42 acròbates de l'Institut del Teatre, acompanyada per la veu de la solista Alba Fernández Cano, ha sobrevolat la plaça de Portal de la Pau en una al·legoria també a la importància de la col·laboració i la connexió de les persones per donar resposta als grans reptes globals.

�� Arrenca al Portal de la Pau l'espectacle central de la inauguració de la Fira de #Nadal del #PortVell!

��@LaFuradelsBaus ens sorprèn amb la performance ‘Esfera humana’ dedicada als objectius de desenvol. sostenible.

Segueix-ho en directe a @beteve ▶️https://t.co/FBeoGvDYqv pic.twitter.com/e9fTX9MnRB

— Port de Barcelona (@portdebarcelona) December 7, 2019

L'element aigua ha fet acte de presència quan un llaüt tripulat per quatre remers del Club Marítim de Barcelona, amb una ballarina a bord, ha navegat fins al pessebre flotant situat a la làmina d'aigua davant la Rambla de Mar. Allà, la ballarina ha desembarcat i ha encès el naixement amb un ball artístic, informa Efe.

El director de Port de Barcelona, José Alberto Carbonell i un grup de nens, fills de treballadors del port, han premut el botó que ha fet oficial l'encesa i ha donat pas a l'espectacle de llums, música i color de l'arbre que presideix la fira, el més gran de Catalunya amb 31 metres d'alçària.

L'acte s'anava a celebrar dijous passat, però es va posposar per les condicions climatològiques a causa de les intenses pluges a la ciutat.

Un carrusel clàssic i una roda

La fira, que se celebrarà fins al pròxim dia 5 de gener, està pensada per a tots els públics, especialment, per als més petits, que podran disfrutar d'un carrusel clàssic i una roda amb vista a tot el litoral, que se sumen a les casetes de fusta i a la zona gastronòmica que completen aquesta fira al costat del mar.

Es calcula que al voltant d'un milió de persones visitaran aquesta fira, que coincideix amb la celebració del 150è aniversari del port de Barcelona, durant gairebé el mes que estarà en funcionament.