VIOLÈNCIA MASCLISTA

El sospitós de la desaparició de Marta Calvo confessa que la va matar i assegura que la va esquarterar

El delegat del Govern confirma que manté la idea que la dona «va patir una agressió violenta que li va fer perdre la vida».

Els investigadors dubten que, com ha assegurat, llencés el cos en diversos contenidors i creuen que pot estar guanyant temps

diseo-sin-ttulo-3

diseo-sin-ttulo-3

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

El principal sospitós de la desaparició deMarta Calvo ha confessat que va matar la noia, de 25 anys, amb qui havia quedat a través d’una aplicació de cites per internet i ha assegurat que la va esquarterar i va llençar els trossos a diversos contenidors, segons han confirmat a Efe fonts de la investigació.

Segons el diari ‘Levante’, els investigadors tenen dubtes sobre la veracitat d’aquesta segona afirmació i pensen que pot estar guanyant temps perquè no es localitzi el cos.

Fa unes hores, l’home es va entregar a la Guàrdia Civil, va ser immediatament detingut i interrogat per intentar localitzar la dona, tot i que el delegat del Govern al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, ha confirmat que treballen amb la hipòtesi que la dona «va patir una agressió violenta que li va fer perdre la vida».

«Està detingut i es procedirà al seu interrogatori per la desaparició violenta. La hipòtesi que manegem és que no només va ser una desaparició, sinó que va patir una agressió violenta que li va fer perdre la vida», ha explicat Fulgencio.

«Continuem amb la hipòtesi amb què hem treballat des del primer moment i que podríem estar parlant d’una agressió física que hauria portat la mort violenta de la Marta», ha afegit. 

La hipòtesi de la Delegació es va enfortir després de descobrir fa uns dies que el sospitós havia netejat el seu cotxe i l’hi havia entregat un amic amb l’encàrrec que el desballestés. Els agents van poder impedir-ho i analitzar el vehicle en profunditat.

El detingut, de nom Jorge Ignacio, és un home d’origen colombià de 38 anys i amb antecedents delictius per narcotràfic que estava en parador desconegut des que es va iniciar la recerca de la noia. Mesos enrere va ser investigat per la mort d’una prostituta a València, tot i que no se’l va arribar a detenir.

Tot i que al principi Fulgencio ha dit que desconeixia si s’havia entregat o no, finalment ho ha confirmat en la roda de premsa d’urgència que ha ofert, i ha admès també que en aquests moments està «en una caserna de la Guàrdia Civil de la zona» on vivia i on va desaparèixer la noia.

Fulgencio ha apuntat que «la pressió policial» hauria evitat que abandonés el país i l’hauria portat a entregar-se. «Entenem que el dispositiu l’ha dissuadit de sortir d’Espanya», ha remarcat.

L’última notícia de Marta Calvo va ser un missatge que va enviar a la seva mare el 7 de novembre en què li enviava la ubicació de la casa que aquest home tenia a la localitat de Manuel (València), amb qui havia quedat per una aplicació d’internet.

En els últims dies s’havien multiplicat els efectius de recerca de la noia i aquest dimarts s’havia reprès després d’haver-la interromput per les pluges amb efectius de l’UME i un esquadró de cavalleria de la Guàrdia Civil.

Segona desaparició

Notícies relacionades

Preguntat per la desaparició d’una altra noia de Carcaixent en les últimes hores, Fulgencio ha explicat que creu que «no tenen cap tipus de relació» i que tot i que provaran de «veure si hi ha alguna connexió» en principi són «qüestions diferents».

«No treballem amb la idea que aquesta persona hagi patit cap tipus d’agressió, pensem que és una desaparició voluntària», ha afirmat.