06 juny 2020

Anar al contingut

CITA A MADRID

El món de la cultura i l'esport s'uneixen contra el canvi climàtic

Antonio Banderas, Pedro Almodóvar, Marc Márquez, Luis Homar i Ona Carbonell, entre d'altres, participen en el vídeo 'Es tiempo de actuar'

Efe

El món de la cultura i l'esport s'ha volgut sumar a l'acció de la cimera del clima COP25, que comença demà a Madrid, i ho ha fet a través de 17 rostres coneguts que han expressat en un vídeo, amb el lema 'Es tiempo de actuar', la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic.

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha incorporat al seu compte de Twitter aquest vídeo després de recordar que demà comença a Madrid la #COP25, una reunió -diu- «decisiva per elevar l'ambició en la lluita global contra l'emergència climàtica».

«Per responsabilitat amb les generacions presents i futures. L'acció sobre el canvi climàtic no pot esperar», afirma Sánchez, que acaba «¡#Ja és @TiempoDeActuar!».

A aquestes paraules l'acompanya el vídeo en què hi ha, entre d'altres, Antonio Banderas, Pedro Almodóvar, Marc Márquez, Luis Homar, Carolina Marín i Ona Carbonell.

Banderas recorda que «la terra és la nostra veritable llar i adverteix que l'hem de cuidar i per això considera que «és hora d'actuar», com també ho pensa el músic Carlos Jean, que creu que «estem en un moment decisiu».

Silvia Domínguez, jugadora de bàsquet, adverteix que «això no s'havia produït mai abans, un canvi de temperatura tan gran», mentre que Marc Márquez repeteix que «no podem perdre temps» perquè «ja estem sentint els efectes del canvi climàtic».

La nedadora Ona Carbonell ofereix una dada que fa pensar: entre el 1901 i el 2010 el nivell del mar va pujar 19 centímetres, i l'actriu Rossy de Palma remarca que les condicions meteorològiques són extremes« i que «els gels es fonen i el nivell del mar augmenta».

El futbolista del Betis Joaquín també recalca que el fet que la temperatura pugi té un impacte en la nostra vida i per això crida a actuar. El pianista James Rhodes també anima a no mirar a una altra banda.

L'actriu Belén Cuesta ens recorda que tot això està afectant a la nostra salut, i la jugadora de bàdminton Carolina Marín opina que la feina que s'ha de fer ha de ser «amb justícia social, sense deixar ningú enrere».

L'actor Lluis Homar està convençut que «som a temps d'evitar que el canvi climàtic tingui conseqüències dramàtiques per a nosaltres i sobretot per a les pròximes generacions».

El ballarí Joaquín de Luz tanca aquest elenc de rostres assegurant que el canvi climàtic «es pot parar» i que «estem preparats».