medi ambient

Cimera del Clima: Ribera critica l'«actitud absolutament irresponsable» dels EUA

La ministra de Transició Ecològica en funcions critica l'Administració Trump per voler retirar-se de l'acord de París

zentauroepp51014329 soc ministra191121190558

zentauroepp51014329 soc ministra191121190558 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra en funcions de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha criticat amb duresa els EUA abans de l’obertura de la conferència internacional sobre el clima COP25. Ribera considera que l’actitud de l’Administració de Trump en el tema de l’escalfament global és «absolutament irresponsable». Els Estats Units van formalitzar la seva intenció de retirar-se de l’acord climàtic de París. 

En una entrevista a TVE, Ribera ha assenyalat aquest divendres que aquesta actitud és «irresponsable als ulls del planeta en el seu conjunt, perquè ho farà l’economia principal del planeta i ens afecta a tots, i també amb els interessos de la societat nord-americana». La sortida dels EUA de l’acord de París tindrà lloc no abans del 4 de novembre del 2020, el dia després de les pròximes eleccions presidencials, en què Donald Trump té la intenció de buscar un segon mandat.

Notícies relacionades

La titular de Transició Ecològica s’ha referit també a la declaració d’emergència climàtica realitzada aquest dijous per part de l’Eurocambra i que ha celebrat per considerar-la «una empenta a la pedagogia col·lectiva».

En clau nacional, Ribera també ha carregat contra Vox sobre la seva actitud sobre l’emergència climàtica. «Dades contrastades per la comunitat científica són posades en qüestió per arguments com si fossin apostes en un partit de futbol. La gent se sent atreta per aquest debat que té poc fonament», ha lamentat.