Aquestes són les notícies que marcaran la jornada del 26 de novembre del 2019

JxCat, ERC i la CUP intenten burlar avui el Constitucional

zentauroepp50980878 pla conjunt del president del parlament  roger torrent  i el191125204227

zentauroepp50980878 pla conjunt del president del parlament roger torrent i el191125204227 / Mariona Puig

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia,

El Parlament votarà aquest dimarts a la tarda una proposta de resolució que els grups independentistes revesteixen de resposta institucional a la sentència del procés. Un text que torna a desafiar el Tribunal Constitucional (TC) i que ha fet aflorar el xoc entre JxCat, ERC i la CUP.

Després de tortuoses negociacions per perfilar el document, el 22 d’octubre van registrar unes línies de consens en què rebutgen la sentència del Tribunal Suprem contra la cúpula de l’1-O, exigeixen la llibertat dels condemnats a la presó, a més del retorn dels dirigents a l’estranger, i carreguen contra la «deriva autoritària de l’Estat».

Judici al ‘tour’ de ‘La manada’

Comença a Pamplona el judici al creador del ‘tour’ de ‘La manada’, que s’enfronta a tres anys de presó. La web oferia ‘tours’ per visitar els llocs en els quals hi va haver ‘La manada’ durant la nit de Sanfermines en què van violar en grup una noia. El Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Pamplona considera que els fets podrien ser constitutius d’un delicte contra la integritat moral de la víctima i un altre d’odi, però la Fiscalia creu que és una qüestió de «mal gust» i no l’acusa.

Cas Valtòync

Notícies relacionades

Aquest dimarts l’advocat general de Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) publica les seves conclusions sobre una qüestió prejudicial presentada pel Tribunal d’Apel·lació belga que ha d’acordar o denegar l’entrega a Espanya del raper Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc.

El Nadal arriba a Barcelona

Després d’instal·lar aquest dilluns el pessebre de la plaça de Sant Jaume de Barcelona les figures de la Verge, el Nen, sant Josep, pastors, el caganer i els Reis Mags, a més de l’estrella de Nadal, garlandes, boles, llums de colors i el tió,l’Ajuntament de Barcelona presenta aquest matí el seu programa d’activitats per a la campanya de Nadal 2019