JUDICI

La presumpta víctima dels exjugadors de La Arandina manté que la van violar

La noia, d'ara 17 anys, assegura que sabien que ella era menor d'edat en el moment dels fets

undefined51016558 graf3509 burgos  21 11 2019   v ctor rodr guez  viti   uno d191122184851

undefined51016558 graf3509 burgos 21 11 2019 v ctor rodr guez viti uno d191122184851 / Santi Otero

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La menor que va denunciar tres exjugadors de La Arandina CFArandina CF ha mantingut aquest divendres que els encausats la van agredir sexualment i que, a més, eren perfectes coneixedors de la seva condició de menor d’edat, malgrat que els al·ludits no només neguessin el primer dia del judici haver mantingut sexe amb ella, sinó també que estiguessin al corrent que no era major d’edat.

En la segona jornada del judici que se segueix al’Audiència de Burgos contra els tres processats, la denunciant ha apuntat als ocupants de la banqueta com els qui el 24 de novembre de 2017 la van agredir sexualment al pis que els homes compartien a Aranda de Duero.

La seva declaració, tal com ha explicat al final de la segona jornada Luis Antonio Calvo, del’Associació  Clara Campoamor, col·lectiu que exerceix com a acusació popular, ha servit per «ratificar la versió que ha anat mantenint sempre» i que havia sigut «molt coherent», d’aquí que aquest lletrat la consideri «prova suficient que els fets es van produir tal com ella diu».

L’acusador popular ha revelat que la presumpta víctima, molt afectada, ha hagut d’interrompre el seu testimoni en dues ocasions, sense que en cap moment, al seu judici, incorregués en cap contradicció, ni tan sols quan ha mantingut que els seus tres presumptes agressors, R.C.H, C.C.S ‘Lucho’ i V.R.R, ‘Viti’, coneixien perfectament la seva condició de menor d’edat.

«Diu que sabien que tenia 15 anys perquè li ho havia dit a Carlos expressament, a través d’Instagram i verbalment. La seva mare també ha dit que un dia ho va dir a dos d’ells en un bar que hi havia a prop de casa, ja que eren veïns,» ha afegit el lletrat de Clara Campoamor, que ha incidit que la menor no volia fer mal als tresnois, si bé «després se n’ha anat adonant a poc a poc del que ha passat i ara l’únic que demana és justícia».

Calvo entén que el testimoni incriminatori de la víctima és «essencial per tal com relata com es van produir els fets, com va ser objecte d’agressió sexual per part dels tres acusats», mentre que els pares de la menor, la declaració dels quals ha sigut molt breu, serien testimonis de referència ja que només saben el que ella els va explicar a posteriori.

Els acusats defensen la seva innocència

Per la seva banda, Rafael Uriarte, advocat de V.R.R, conegut com a ‘Viti’, ha assegurat que «es reafirma la innocència dels xavals» ja que els testimonis que han declarat en la segona jornada del judici «han comès moltíssimes contradiccions».

Per això, Uriarte ha reconegut que cada vegada estan «més contents» per l’evolució del judici «malgrat que l’acusació popular (exercida per l’Associació Clara Campoamor) ha intentat guiar algun dela acusats amb estratègies estranyes».

Notícies relacionades

Així mateix, l’advocat de ‘El Viti’ ha rebutjat que en la sessió d’aquest divendres s’hagi demostrat que els tres acusats coneixien que la nena tenia 15 anys i ha afirmat que aquesta qüestió «és l’únic pla que tenen», en referència a la defensa, i ha precisat que «és impossible de demostrar».

Sobre la declaració de la menor, Rafael Uriarte no sap dir si l’ànim de la nena i la seva família «és cert o fingit» perquè ha sigut «un moment de bastanta teatralització» amb «afirmacions molt apreses», i també ha reconegut que «els xavals cada vegada estan més tranquils».