sisena sessió del judici

El cos de Diana Quer va estar flotant al pou almenys 20 dies

Les acusacions creuen que 'el Chicle' va fallar en el seu primer intent de llastar el cadàver i que va tornar dies després per repetir l'operació

El acusado por el presunto  asesinato de Diana Queer, José Enrique Abuín Gey, alias el Chicle, momentos antes de emepzar el juicio, en A Coruña /Galicia (España), a 12 de noviembre de 2019.

El acusado por el presunto asesinato de Diana Queer, José Enrique Abuín Gey, alias el Chicle, momentos antes de emepzar el juicio, en A Coruña /Galicia (España), a 12 de noviembre de 2019. / Álvaro Ballesteros (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els forenses que van examinar el cadàver de Diana Quer van trobar als cabells de la noia diverses «pupes de mosca» que havien completat el seu cicle. Aquest indici determina que el cos va flotar al pou, almenys, durant 20 dies. Així ho ha explicat aquest dimarts una entomòloga durant la sisena sessió del judici contra Enrique Abuín per l’assassinat de Diana Quer, en la qual s’han iniciat les proves pericials.

L’experta va examinar diverses «pupes de mosca» localitzades als cabells de Diana Quer, algunes d’aixafades, però altres de buides. Així mateix, l’entomòloga ha explicat que el cicle complet d’aquest tipus de mosca dura uns «20 dies», cosa que revela que el cos «en algun moment va estar fora de l’aigua» durant aquest període perquè aquesta espècie pogués desenvolupar-se».

Notícies relacionades

«És una espècie terrestre, que necessita oxigen», ha explicat, que ha reconegut que aquest període pot ser encara més gran si la pupa entra en «letargia». En aquest cas, el cadàver hauria d’haver quedat exposat almenys vuit dies a l’inici i, posteriorment, de 12 a 14 més.

Cadàver a 8 metres de profunditat

El cadàver de Diana Quer va ser localitzat a més de 8 metres de profunditat. Al fons del pou, es van trobar dos blocs més lligats amb un cable. ‘El Chicle’ assegura que només va provar de llastar el cos en una ocasió i que aquest «flotava». Tot i això, les proves fetes per la Guàrdia Civil estableixen que el pes dels blocs havia d’haver enfonsat totalment el cadàver. Les acusacions, per la seva part, creuen que ‘el Chicle’ va fallar en el seu primer intent de llastar el cos de Diana i que va tornar 20 dies després per repetir l’operació.