El jurat considera Rodrigo Lanza culpable d'homicidi per imprudència

El jove ja va ser condemnat per deixar tetraplègic un guàrdia urbà de Barcelona

rodrigo-lanza

rodrigo-lanza

1
Es llegeix en minuts

Després de dos dies de declaració, els nou membres del Jurat Popular en el conegut com a crim dels tirants han declarat culpable Rodrigo Lanza,segons informa ‘El Periódico de Aragón’. Consideren que és autor d’un delicted’homicidi per imprudència, ja que no tenia intenció de matar-lo. El jurat entén que va patir un rampell o furor lleu per motius ideològics. No obstant, entenen que va actuar per l’esquena i, per tant, la víctima, Víctor Laínez, de 55 anys, no es va poder defensar, aquella matinada del 8 de desembre del 2017 al bar El Tocadiscos de la capital aragonesa. Mantenen que no va patir pànic i que la seva resposta no va ser proporcionada. 

El tribunal popular no considera provat que Lanza veiés els tirants de la bandera d’Espanya i destaca que el cop va ser per l’esquena i que es va acarnissar amb ell. Tot i que no queda acreditada la qüestió dels tirants, sí que mantenen que hi va haver una qüestió ideològica al darrere. 

Notícies relacionades

No obstant, assenyalen que la causa de la mort va ser un sever traumatisme cranioencefàlic al caure a plom contra el terra, però que no va fer servir un objecte dur o rom i, per tant, la lesió no és compatible amb un mosquetó. 

La fiscalia, l’acusació particular exercida per Juan Carlos Macarrón i Alexis Guajardo, i l’acció civil en nom de Vox que exerceix el diputat autonòmic per aquesta formació, David Arranz, sol·licitaven inicialment la pena de 25 anys de presó per un delicte d’assassinat que no ha sigut acceptat pel jurat, si bé la defensa, exercida per Endika Zulueta, sempre va mantenir la lliure absolució.