cimera a sud-àfrica

La Diputació de BCN crida a unir esforços pel clima

La presidenta Núria Marín defensa les accions ambientals de la corporació a Sud-àfrica

Apel·la a la unió dels municipis per lluitar contra la crisi climàtica

zentauroepp50898343 durban sudafrica nuria marin en la cumbre de gobiernos local191114144525

zentauroepp50898343 durban sudafrica nuria marin en la cumbre de gobiernos local191114144525

1
Es llegeix en minuts
Laura Toledano Arenas

Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, ha defensat aquest dijous en un discurs en la cimera mundial de líders locals i regionals de Durban (Sud-àfrica) les actuacions previstes per a la implantació d’accions mediambientals, recollides a l’Informe GOLD, un recopilatori de les mesures exposades a la Nova Agenda Urbana, l’Acord de París sobre el Clima, el Marc de Sendai sobre prevenció de riscos de desastres i l’Agenda del 2030. 

No només això, l’alcaldessa de l’Hospitalet també ha aprofitat per citar les accions ja executades fins ara coml’origen ecològic de tota l’electricitat que consumeix la Diputació des de fa quatre anys i la posada en marxa d’un sistema de lloguer de vehicles elèctrics a l’Hospitalet. A més, ha posat sobre la taula mesures que s’haurien d’impulsar en un futur com la limitació dels automòbils contaminants i la promoció i ampliació del transport públic, entre d’altres. 

Notícies relacionades

Marín ha aprofitat per criticar la falta de recolzament de governs nacionals a l’hora d’impulsar algunes d’aquestes mesures i, per això, ha demanat més autonomia local i millor assignació dels recursos per resoldre les limitacions de les ciutats a l’hora d’impulsar polítiques mediambientals. «Mentre les ciutats concentren el 80% del PIB mundial, no sempre aconsegueixen rendibilitzar la riquesa creada i no tenen prou recursos per impulsar les reformes», ha advertit la presidenta provincial.

Per tancar el discurs, Marín ha insistit en la necessitat que ciutats i territoris «treballin en xarxa, creant aliances i unint forces» per garantir l’eficàcia de les mesures adoptades.