Operació policial

Desarticulat un grup que assaltava pisos a Sant Cugat i Tarragona

La banda tenia mobilitat territorial i canviava sovint de vehicle per evitar ser descoberts

robos

robos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos van desarticular el 22 d’octubre un grup criminal especialitzat en els robatoris en vivendes. Els detinguts són cinc homes d’entre 24 i 38 anys, de nacionalitat xilena i veïns de Barcelona.

La investigació es va iniciar el 10 d’octubre quan els agents van tenir coneixement de l’existència d’un grup criminal establert a Barcelona, amb una gran mobilitat, que robava en vivendes, principalment a la localitat de Sant Cugat del Vallès, però també a altres poblacions.

Durant la investigació van identificar tots els integrants del grup i els van relacionar amb set robatoris comesos entre el 10 i el 22 d’octubre. Cinc van ser comesos a Sant Cugat del Vallès i dos més a Tarragona.

Tenien mobilitat territorial tot i que preferentment cometien els robatoris en localitats pròximes a Barcelona.

Solien actuar en zones residencials amb poca circulació de vehicles al matí o a primera hora de la tarda, franges horàries on és habitual que els pisos siguin buits, per ser horaris laborals.

Joies i diners

Una vegada elegien l’immoble on volien robar, cridaven a l’intèrfon per assegurar-se que la vivenda estigués buida. Si no obtenien resposta, buscaven una porta o finestra que disposés de poques mesures de seguretat i les forçaven amb tornavisos o palanques. Els lladres buscaven joies, diners en metàl·lic o objectes que tinguessin una bona sortida al mercat negre com els dispositius electrònics.

Notícies relacionades

El dia 22 d’octubre, els investigadors van organitzar un dispositiu en el marc del qual van detenir als integrants del grup quan fugien amb un vehicle després de cometre dos robatoris. A l’interior del vehicle es van recuperar els efectes sostrets en els robatoris, inclòs un ordinador portàtil de gran valor. Els agents van relacionar els detinguts amb cinc robatoris comesos a Sant Cugat del Vallès i dos més a Tarragona.

L’endemà els investigadors van realitzar una entrada i registre en una habitació d’un hostal de Barcelona on estaven allotjats. Dins l’habitació els agents van intervenir objectes que havien sigut sostrets en altres robatoris, principalment joies, rellotges, dispositius electrònics i roba. El 25 d’octubre els detinguts van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Rubí, el qual va decretar l’ingrés a la presó per a tots cinc.