Aquestes són les notícies que marcaran la jornada del 24 d'octubre del 2019

Franco és exhumat del Valle de los Caídos, 44 anys després

valle-cados

valle-cados / OSCAR DEL POZO (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos marcarà l’agenda d’aquest dijous en què Catalunya viu la ressaca d’un temporal tràgic, que ha deixat un mort i cinc desapareguts. Aquestes són les notícies clau del dia.

Exhumació de Franco

L’exhumació del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos i la seva posterior inhumació al panteó de la família del dictador al cementiri de Mingorrubio El Pardo es durà a terme al llarg del matí d’aquest dijous enmig d’una gran expectació. El Govern creu que aquest gest farà guanyar espai a la seva esquerra el 10-NAixí serà l’operació de trasllat de les restes del dictadorLa seguirem en directe des de primera hora. 

Ressaca d’un diluvi tràgic

Catalunya viu la ressaca del violent temporal que dimecres va deixar un mort i cinc desapareguts i va sembrar la destrucció al pas del riu Francolí. La recerca d’aquestes cinc persones continua avuiA L’Espluga de Francolí els veïns denuncien la brutícia del riu mentre intenten recuperar la normalitat.

La previsió del temps per avui

La calma meteorològica torna a Catalunya. El front de pluja es desplaça ara cap al Cantàbric.

Iglesias visita Catalunya i el Govern pressiona Torra

Notícies relacionades

Pablo Iglesias visita avui Barcelona. El líder de Podem es reunirà amb Ada Colau per abordar propostes de solució per al conflicte català. Per la seva part, el Govern intenta assetjar Quim Torra per obrir una nova etapa.

Draghi s’acomiada del BCE

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, dirigeix avui el seu últim consell i dona pas a la seva successora, Christine Lagarde. Draghi diu adeu després de salvar l’euro i dividir el BCE.