SENSE FERITS

Un arbre tallat intencionadament interromp l'R-3 de Rodalies

L'incident s'ha produït entre les Franqueses del Vallès i la Garriga i la línia ja està restablerta

zentauroepp50516805 imatge del tren que ha xocat amb un arbre talat intencionada191022095727

zentauroepp50516805 imatge del tren que ha xocat amb un arbre talat intencionada191022095727 / Renfe

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un tren de la xarxa de Rodalies ha passat aquest matí per sobre d’un arbre tallat intencionadament que es trobava sobre la via en el tram les Franqueses – la Garriga, malgrat la qual cosa ha pogut continuar fins al seu destí, sense que els passatgers hagin patit cap contratemps. El tram ha estat tallat des de le s5.50 hores fins a les 9.10 hores.

Segons ha informat Renfe, el primer tren de la línia R-3 de Rodalies que cobria el trajecte entre l’Hospitalet i la Garriga s’ha trobat amb l’arbre enmig de la via i no ha pogut frenar a temps –el maquinista no l’havia vist perquè encara era de nit, segons apunta ACN–, així que hi ha passat per sobre.

El maquinista ha aturat el tren per retirar algunes branques que havien quedat al comboi, i ha pogut continuar fins al seu destí a la Garriga.

El sabotatge ha obligat inicialment a tallar la circulació de trens.

Fins a la retirada de l’arbre, Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera entre la Garriga – les Franqueses, pel qual la companyia ha advertit als passatgers que els trens circulen fora del seu horari i amb importants retards. Després de les 9.00 hores el servei s’ha restablert. El maquinista ha demanat el relleu per l’ensurt que ha patit, segons l’ACN.

Notícies relacionades

D’altra banda, la crema d’objectes sobre la zona de vies ha provocat també una avaria en el sistema de senyalització en el tram ferroviari Figueres – Portbou que genera retards de 30 minuts en les línies R-11 i RG-1.

Renfe està informant de la incidència a través dels seus canals de comunicació i atenció al client.