24 d’oct 2020

Anar al contingut

En 14 cicles

Educació pagarà la meitat de la matrícula a les noies que estudiïn FP industrial

L'objectiu del departament és duplicar la presència de dones en estudis molt demandats per les empreses

ACN

Educació bonificarà a partir d’aquest curs el 50% de la matrícula a les noies que estudiïn algun cicle superior d’FP industrial. És una acció «positiva» per fomentar la presència de noies en els estudis d’electricitat i electrònica, energia, mecànica i instal·lació i manteniment, on ara, la matrícula femenina és del 3,8%. L’objectiu és duplicar aquesta xifra i arribar al 7%.

En declaracions a l’ACN, la subdirectora general d’Ordenació de la Formació Professional, Pilar Nus, ha explicat que són estudis amb places vacants i que, en canvi, surten graduats amb un perfil molt demandat en les empreses.

Millors sous

A més, Nus ha destacat que és un sector amb sous més alts que en altres cicles formatius, amb més conciliació i, sobretot, que les joves «tenen capacitat per poder fer-ho». Amb aquesta mesura, elles pagaran només la meitat dels 360 euros que costa actualment la matrícula.

És la primera vegada que el Departament fa una acció positiva d’aquestes característiques i afectarà de moment 14 cicles de grau superior de quatre famílies d’FP industrial. Nus creu que tothom diu que «tenim igualtat efectiva», i, en canvi «no és veritat».

D’altra banda, també s’està treballant per impulsar mesures similars en cicles d’imatge personal o de serveis a les persones on la situació és la contrària: la presència de dones és generalitzada i només el 7% són homes.

Temes: Sexisme