Proven el vol comercial més llarg del món

49 viatgers han anat de Nova York a Sydney en 19 hores sense escales

Diversos investigadors volen estudiar-ne l'impacte en la salut

zentauroepp50486736 qants191020181218

zentauroepp50486736 qants191020181218 / DAVID GRAY

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un avió de l’aerolínia australiana Qantas va aterrar aquest diumenge a Sydney (Austràlia) després de completar un vol des de Nova York (Estats Units) de 19 hores i 16 minuts sense escala. Es tracta del vol comercial més llarg del món i servirà per estudiar l’impacte d’aquests desplaçaments en la salut.

El vol, que va aterrar a les 7.16 hora local (20.16 GMT de dissabte) i va cobrir una distància total de 16.200 quilòmetres, és el primer dels tres de prova previstos amb els nous Boeing 787-9s entre Sydney i Londres, i Sydney i Nova York.

Un total de 49 persones van viatjar a l’avió, sis d’ells voluntaris que estaven equipats amb tecnologia portàtil per observar les seves constants vitals i van seguir un pla de son, ingesta de menjar i beguda, i de moviments físics dissenyat per contrarestar el desfasament horari.

És la primera investigació d’aquest tipus al món i compta amb la participació de científics de la Universitat de Sydney i el governamental Centre d’Investigació Cooperativa per a la Vigilància, la Seguretat i la Productivitat.

Notícies relacionades

«El nostre vol regular des de Nova York fins a Sydney amb una parada (QF12) es va enlairar tres hores abans que el vol directe, però nosaltres vam arribar alguns minuts abans», va declarar Alan Joyce, director executiu de Qantas Group, en un comunicat de l’aerolínia després d’aterrar a l’aeroport de Sydney. «Els vols nocturns solen començar amb un sopar i després s’apaguen els llums. Per a aquest vol, vam començar amb el dinar i vam mantenir els llums encesos durant les sis primeres hores per reduir el desfasament horari des del principi», va assenyalar Joyce.

Qantas planteja operar vols comercials directes a Nova York i Londres des de la costa est australiana (Sydney, Melbourne i Brisbane) a partir del 2022. De moment, el vol més llarg sense escales l’ofereix Singapore Airlines, que des de l’any passat enllaça l’aeroport de Singapur amb el de Newark, a Nova Jersey (Estats Units) en 18 hores i mitja.