Georgieva, a les dones: «No accepteu mai estar més mal pagades» que un home

zentauroepp50418950 international monetary funds  imf  managing director kristal191015230144

zentauroepp50418950 international monetary funds imf managing director kristal191015230144 / OLIVIER DOULIERY

1
Es llegeix en minuts
Efe

La nova directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, ha exigit aquest dimarts a «les dones que no acceptin mai» un salari menor que «els seus col·legues homes» i ha remarcat que elles «encara han de treballar més dur només per ser iguals».

«No accepteu mai estar més mal pagades que els vostres col·legues homes, mai», ha indicat Georgieva en una conversa sobre dones i lideratge en el marc de l’assemblea anual de l’FMI.

Georgieva, de 66 anys, s’ha mostrat a favor de les quotes femenines per augmentar la presència de dones. «Encara no estem en una situació en la qual puguem ignorar el gènere. Les dones encara han de treballar més dur que els homes només per ser iguals», ha remarcat.

Segona dona en 75 anys

L’economista búlgara, que aquest octubre ha substituït la francesa Christine Lagarde, és la segona dona al capdavant de la institució financera en els seus 75 anys des de la seva fundació i la primera procedent d’una economia emergent.

«Tenim una responsabilitat en les institucions per demostrar que les igualtat de gènere no és només una cosa bona a fer, sinó que és fantàstic per aconseguir resultats», ha insistit.

De fet, ha apuntat que diversos estudis de l’FMI mostren que si les dones participessin plenament en l’economia de Suècia el PIB suec pujaria un 4% i en el cas del Senegal, un 8%.

Economia global

L’assemblea anual de l’FMI i del Banc Mundial (BM), que reunirà aquesta setmana els líders econòmics dels seus 189 països membres, enmig de creixent preocupació per l’economia global.

Notícies relacionades

Entre el 2010 i el 2014 Georgieva va ser comissària de la Unió Europea (UE) de Cooperació Internacional, i després va passar a ser vicepresidenta de la Comissió Europea i comissària europea de Programació Financera i Pressupostos en la Comissió de Jean-Claude Juncker.

Posteriorment, el 2016, es va traslladar a Washington per ser directora executiva del Banc Mundial, òrgan del qual va ser presidenta de manera interina a l’inici del 2019.