TWIITER PIRATEJAT

El Servei Andalús d'Ocupació pateix un atac cibernètic amb amenaces de mort a Casado

El tuit fixat de l'organisme indica que el compte ha sigut piratejat «per corrupció»

andaluz

andaluz

1
Es llegeix en minuts
Efe

El compte de Twitter del Servei Andalús d’Ocupació (@SAEmpleo_) continua piratejat des de fa diverses hores amb missatges en els quals s’amenaça de mort el president del PP, Pablo Casado.

Des de poc abans de les tres de la tarda apareix enel perfil del SAE un tuit fixat que indica que el compte ha sigut piratejat «per corrupció» i hi ha un altre missatge anterior que proposa que el president del PP ha de ser «castigat a mort o torturat cruelment».

Fonts de l’Oficina de Comunicació de la Junta d’Andalusia han dit que l’atac informàtic del compte oficial de Twitter del SAE s’ha produït al voltant de les dues de la tarda i això ha motivat que des d’aquest departament del Govern andalús i des de la mateixa Oficina de Comunicació de la Junta d’Andalusia es posessin en contacte amb Twitter per denunciar la situació.

Paral·lelament, la conselleria ha redactat un informe per veure què es pot fer davant aquesta situació, tot i que més de cinc hores després el compte continuava sense poder ser manejat pel SAE.

Notícies relacionades

Un altre dels tuits al·lusius al president del PP és el següent: «Sé on vius i per on et mous, tu i tota la teva família. Ves amb compte», i un altre diu: «Si algú està disposat a assassinar Pablo Casado que m’enviï un missatge privat (el pagament es farà en bitcoins)».

El compte de Correus també ha patit un atac cibernètic aquest dimarts al matí, un pirateig que a les set de la tarda continuava sense solucionar-se.