Un gratacel mític

L'Empire State estrena un mirador molt més alt i panoràmic a la planta 102

Fins ara els turistes només podien accedir fins a una terrassa enreixada al pis 86

El nou observatori circular s'ha construït en el punt més elevat del gratacel

zentauroepp50335542 soc empire191011184753

zentauroepp50335542 soc empire191011184753 / Drew Angerer

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Empire State Building estrena un nou mirador en el seu punt més alt, la planta 102, amb amplis finestrals de terra a sostre que permet als visitants caminar fins a la vora mateixa del punt més alt (sense comptar el pinacle) de l’edifici més famós del món i disfrutar d’unes espectaculars vistes de Manhattan i la resta de Nova York des de 381 metres d’altura.

Fins ara, els turistes accedien a una terrassa oberta enreixada a la planta 86, fet que limitava les vistes i per arribar-hi utilitzaven diversos ascensors interiors. Amb la rehabilitació, per pujar al nou Observatori, que s’inaugura aquest dissabte 12 d’octubre, accedeixen fins a la planta 86 on agafaran un ascensor enterament fet de vidre. A mesura que ascendeixin els 16 pisos a través d’un recentment renovat pou de vidre fins a la planta 102, disfrutaran d’una perspectiva mai vista del pal de la torre i es podran entreveure els seus mundialment famosos llums.

Una vegada que l’ascensor s’acosta a la seva destinació, el públic ja pot donar un cop d’ull a les impressionants panoràmiques abans de sortir i accedir a l’Observatori. Composta per 24 finestres de vidre de 2,5 metres d’altura, la planta 102 és una plataforma d’observació tancada, que ofereix vistes de 360 graus de l’urbs i més enllà des del cor de la ciutat de Nova York.

La joia de la corona

«L’Observatori de la planta 102 és la joia de la corona de l’Empire State Building. Hem eliminat totes els obstacles per donar als assistents accés a unes vistes amb una ubicació cèntrica i incomparable a la ciutat de Nova York», ha explicat Anthony E. Malkin, president i conseller delegat d’Empire State Realty Trust. 

Notícies relacionades

La construcció de la planta 102 va començar el gener del 2019 dins d’una avantguardista estructura circular suspesa: la més alta del seu tipus a Nova York. Aquesta estructura circular va possibilitar que la feina fos duta a terme sense afectar els visitants del mundialment famós observatori de la planta 86. El disseny i treball estructural, que destaca no només les vistes a l’exterior, sinó també l’elegància històrica dels detalls originals, va ser realitzat per un equip d’experts d’una quinzena d’empreses.

L’Empire State és una de les atraccions favorites de la Gran Poma. Va ser l’edifici més alt del món durant 40 anys, del 1931 al 1971, any en què es va construir la Torre Nord del World Trade Center. Després de l’atemptat terrorista de l’11-S el setembre del 2001, va tornar a liderar la classificació dels gratacels més alts. Ara és el cinquè més alt d’aquesta ciutat nord-americana.