06 d’ag 2020

Anar al contingut

Oberta una investigació

Intoxicats de salmonel·losi 41 nens i un professor després de menjar entrepans d'una escola d'Olot

Els petits, de 6 i 7 anys, presentaven vòmits, nàusees, diarrea i febre, en la majoria dels casos.

El Periódico

Intoxicats de salmonel·losi 41 nens i un professor després de menjar entrepans d'una escola d'Olot

Nuria puentes

Tècnics de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona investiguen l’origen d’un brot de gastroenteritis que ha afectat 41 nens de l’escola El Petit Plançó d’Olot i un professor. Segons han confirmat els resultats dels coprocultius analitzats, el brot va ser provocat pel bacteri salmonel·la.

Els afectats formaven part d’un grup de 50 alumnes i quatre professors que van anar d’excursió el 2 d’octubre. Segons publica el ‘Diari de Girona’, les primeres investigacions apunten que els que han resultat afectats van menjar entrepans fets a la cuina del centre, mentre que els que no van presentar símptomes els portaven de casa.

Ara s’està investigant l’origen de la contaminació i l’aliment vehiculador. A partir del 3 d’octubre, una desena dels alumnes van visitar centres d’atenció primària o l’hospital d’Olot i un d’ells va haver de quedar-se unes hores en observació al centre hospitalari. En la majoria de casos causa gastroenteritis i millora sense necessitat de tractament.

Generalment es contreu a través del consum d’aliments contaminats, especialment els ous i els productes que contenen ou cru. Els símptomes són vòmits, nàusees, diarrea i febre, en la majoria dels casos entre un i tres dies després de la infecció. Els símptomes solen ser lleus i desapareixen al cap d’entre quatre i set dies sense tractament i pot agreujar-se quan afecta nens, gent gran o persones amb malalties cròniques.