unió europea

La Comissió Europea avisa Espanya per la falta de seguretat als seus túnels

Disposa ara de dos mesos per notificar a la Comissió que ha adoptat els canvis necessaris per corregir el problema

zentauroepp47947314 robda bertran190429101146

zentauroepp47947314 robda bertran190429101146 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Comissió Europea (CE) ha iniciat avui un procediment d’infracció contra Espanya i quatre estats membres més per incomplir la normativa europea en relació amb la seguretat i funcionament dels túnels a la carretera.

Notícies relacionades

Segons va informar la Comissió Europea, Espanya no va incorporar correctament en el seu règim jurídic nacional les mesures mínimes de seguretat d’infraestructures que va establir la UE el 2004 per als túnels amb una longitud de més de 500 metres. Aquestes mesures garanteixen els nivells més elevats de seguretat viària, per la qual cosa, si no es resol el problema, l’avís podria derivar en última instància en una denúncia al Tribunal de Justícia de la UE.

L’Executiu comunitari va enviar a Espanya una carta d’emplaçament que comença el denominat procediment d’infracció després de no arribar a una solució que satisfés les dues parts de manera informal. Seguint el procediment, Espanya disposa ara de dos mesos per notificar a la Comissió que ha adoptat els canvis necessaris per corregir el problema.