El 62% de catalans, per l'indult; el 62% d'espanyols, en contra, i altres notícies que has de saber avui

encuesta

encuesta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar al corrent de l’actualitat:

1) Enquesta sobre la sentència del procés: Els espanyols confien en el PSOE per resoldre el conflicte català. El 62% dels espanyols rebutgen que s’indulti els presos de l’1-O. Al contrari, el 62% dels catalans recolzen la mesura de gràcia. En el TC, esperen a la sentència del Suprem per resoldre els recursos relatius al procés.


2) El Parlament debat avui una moció de censura de Ciutadans contra Quim Torra. La moció està cridada al fracàs perquè només compta amb el recolzament de 40 dels 135 diputats.


3) El socialista Antonio Costa guanya amb claredat a Portugal. El primer ministre podrà repetir en el càrrec però necessitarà recolzament d’altres forces. En el seu discurs després de la victòria, Costa crida a renovar l’aliança d’esquerres.


Notícies relacionades

4) El Govern ultima els preparatius per a l’exhumació de Franco. La Guàrdia Civil prefereix treure les restes del dictador en helicòpter del Valle de los Caídos.


5 ) Així viuen la mare i la filla atrinxerades al consolat de l’Uruguai. Familiars que estan en contacte permanent relaten el dia a dia de la dona i la nena a l’interior de la legació diplomàtica. La dona vol creure que «aquest horror» sembla «una pel·lícula» i es pregunta: «¿Per què em volen prendre la meva filla?»