controlada la situació

Sanitat finalitza el seguiment del brot de listeriosi

Ocasionat pel consum de la carn entatxonada La Mechá, ha afectat 226 persones, principalment a Andalusia

49533121 59

49533121 59

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha finalitzat el seguiment del brot de listeriosi a nivell nacional, ocasionat pel consum de la carn entatxonada La Mechá, de l’empresa sevillana Magrudis, segons han confirmat a Europa Press fonts ministerials.

Aquest divendres, el Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes), dependent del Ministeri, va publicar un informe de final de seguiment del pitjor brot per aquesta causa en la història d’Espanya, una vegada que s’ha estabilitzat el nombre de casos i s’ha controlat la situació. «Si no hi ha novetats ressenyables, el brot es donaria per tancat», precisen aquestes fonts.

Al seu informe, Sanitat va puntualitzar que no es pot «descartar» la detecció d’algun cas aïllat nou durant les pròximes setmanes, «donat el període d’incubació de la malaltia, que pot ser llarg, i que la distribució del producte ha sigut àmplia», tot i que consideren que aquest extrem resulta «poc probable».

«Tampoc es pot descartar la detecció de petits brots familiars, deguts al consum de productes que puguin tenir consumidors finals als seus domicilis i que no hagin sigut rebutjats», van afegir.

L’últim cas confirmat va començar els símptomes el 15 de setembre i tan sols s’han confirmat cinc casos durant aquest mes. Fonts del Ministeri també argumenten sobre això que la carn contaminada «té una caducitat de tres mesos i es va immobilitzar tota la producció fabricada des del maig».

Notícies relacionades

Així, d’acord amb les dades del Ministeri, el brot ha afectat 226 persones, principalment a Andalusia: Sevilla (173), Cadis (13), Granada (6), Huelva (18) i Màlaga (6). Aquest divendres, després del tancament de l’informe, la Conselleria de Salut i Famílies andalusa va confirmar un nou cas, però no està recollit al document del Ministeri.

A més, s’han confirmat també 7 casos per laboratori (2 a Aragó, 1 a Castella i Lleó, 1 a Extremadura, 1 a Castella-la Manxa i 2 a Madrid, incloent-hi una d’embarassada) i 3 per vincle epidemiològic (1 a Extremadura i 2 a Aragó).

Temes:

Listeriosi