GRUPO PRENSA IBÉRICA

Constituït el Comitè Editorial d'El Periódico de Catalunya

Javier Moll destaca que el diari estarà atent a les noves preocupacions i inquietuds socials

zentauroepp50083911 comite editorial190927190009

zentauroepp50083911 comite editorial190927190009

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Comitè Editorial d’El Periódico de Catalunya, la formació del qual es gestiona des de la integració del diari el juny passat en el Grupo Prensa Ibérica, ha fet la seva primera reunió del nou curs. Per aquesta raó tant Javier Moll com Aitor Moll, respectivament, president i conseller delegat del grup, hi han volgut estar presents i exposar els objectius fixats: consolidar i incrementar la influència d’EL PERIÓDICO com un gran diari català i de progrés, especialment atent a les noves inquietuds i preocupacions socials.

En la reunió s’han explicat els canvis introduïts recentment tant en el diari com en la seva estructura directiva i s’han analitzat amb deteniment les conseqüències que les últimes dades de l’economia internacional poden tenir tant a Catalunya com en el conjunt d’Espanya.

El Comitè Editorial té com a finalitat potenciar la connexió del diari amb la societat catalana, així com contribuir a la seva pluralitat i independència i proposar iniciatives per a la millora i qualitat dels continguts editorials. El Comitè, del qual és membre nat la directora del diari, Anna Cristeto, està format per Joan Tapia (president), Rafael Jorba (secretari), Xavier ArbósAndreu ClaretAnton CostasAnna GenerRosa Paz i Albert Sáez.

Joan Tapia, últimament columnista d’EL PERIÓDICO i d’‘El Confidencial’, és un veterà periodista i és membre de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres que ha dirigit mitjans com ‘La Vanguardia’, BTV i TVE-Catalunya. Rafael Jorba va ser corresponsal a París, subdirector d’EL PERIÓDICO i ‘La Vanguardia’ i va formar part de l’equip fundacional de l’edició catalana d’‘El País’.

Notícies relacionades

Xavier Arbós és expert en assumptes constitucionals i catedràtic d’aquesta matèria a la Universitat de Barcelona. Andreu Claret, periodista i escriptor, té una llarga trajectòria, des de ‘Cambio 16’ fins a l’Agència Efe, i ha sigut director de l’Institut Europeu de la Mediterrània i de la Fundació Ana Lindth, amb seu a Alexandria. Anton Costas és catedràtic d’Economia, assagista i president de la fundació Cercle d’Economia. Anna Gener és economista, participa en diferents fòrums ciutadans i és CEO de Saville, Aguirre Newman. Rosa Paz ha sigut cap de política nacional en l’Agència Efe, corresponsal diplomàtica d’‘El Sol’ i ‘’El Mundo’ i subdirectora de ‘La Vanguardia’. Finalment, Albert Saez, professor de periodisme de Blanquerna, va ser subdirector de l’‘Avui’, president del Consell de TV-3 i director adjunt d’EL PERIÓDICO.

Està previst que a les reunions del Comitè Editorial, que seran mensuals, tot i que també n’hi haurà de puntuals, per afavorir la interconnexió amb la redacció, es puguin sumar també directius del diari i alguns col·laboradors.