comentari contra una miss d'aquest poble de Granada

«No hi havia cap altra noia del poble, espanyola i més guapa»: Vox, investigat per xenofòbia a Otura

La Fiscalia obté dades del comentari ultradretà sobre la marroquina reina de les festes

missespana1 200709

missespana1 200709

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Fiscalia està recollint informació del comentari que Vox va fer fa uns dies a través de les xarxes socials sobre la proclamació d’una jove marroquina com a reina de les festes d’Otura (Granada), en què va arribar a afirmar que «pel que sembla no hi havia cap altra noia del poble, espanyola i més guapa».

La família de la jove, de 16 anys, considera que es tracta d’un comentari «xenòfob» i ho va denunciar davant de la Guàrdia Civil. El fiscal delegat en criminalitat informàtica i delictes d’odi de Granada, Francisco Hernández, ha iniciat una sèrie de comprovacions per valorar el possible abast penal d’aquesta publicació que Vox Otura va fer a Facebook, segons han informat a Europa Press fonts del Ministeri Públic.

Fins al moment la Fiscalia no ha obert diligències d’investigació penal i s’està centrant a obtenir de la Guàrdia Civil les dades sobre aquest assumpte per prendre una decisió.

Crítiques de la mare

La mare de l’adolescent va explicar recentment a Europa Press que la jove es va assabentar dels comentaris a través de les seves amigues, que li van enviar la publicació que Vox Otura havia fet al seu compte de Facebook i que ja ha sigut retirada.

En aquesta es podia llegir: «Reina de les festes d’Otura. Noia marroquí, jove, dos anys vivint a Otura. Ajuntament: PSOE Majoria absoluta. Comentari Particular: Pel que sembla a Otura no hi havia cap altra noia del poble, espanyola i més guapa... DÉU-N’HI-DO».

Notícies relacionades

La mare ha censurat aquesta classe de missatges que «fan molt mal» i ha exposat que la seva filla té nacionalitat espanyola i que «de tota la vida que viu aquí».

Retirada del missatge

Des del compte de Vox Otura en aquesta xarxa social han lamentat «el mal causat a la família de la jove espanyola» i afirmen que «quan el departament de comunicació va tenir coneixement de la publicació, es va retirar el missatge i es va obrir una investigació per aclarir els fets». «Ni el contingut ni la forma responen a la línia política i l’ideari de Vox», han afirmat des del partit.

Temes:

Racisme Vox