L'os Cachou mata una euga adulta a l'Aran en el cinquè atac en 15 dies

El Síndic exigeix «que es prenguin les mesures necessàries per gestionar aquest conflicte que afecta de forma directa els nostres ramaders»

zentauroepp49933978 19 09 2019 yegua matada por el oso cachou en la noche del mi190919161337

zentauroepp49933978 19 09 2019 yegua matada por el oso cachou en la noche del mi190919161337 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’os Cachou ha matat la nit d’aquest dimecres una euga adulta al municipi de Viella, en el cinquè atac del plantígrad en només dues setmanes. Per cinquena vegada en 15 dies, Cachou ha tornat a atacar i matar una euga adulta al municipi, ha assegurat el Consell General d’Aran aquest dijous en un comunicat.

Segons el Consell, malgrat que els Agents de Medi Ambient van intentar foragitar-lo, «tal com determina el protocol, amb mesures aversives per evitar aquest comportament depredador, l’actuació no va evitar que Cachou tornés a matar».

Notícies relacionades

«Exigim l’extracció immediata de l’os Cachou després d’aquests cinc atacs en poc més de dues setmanes», ha declarat el Síndic d’Aran, Francés Boya. «Reclamem a totes les administracions que reaccionin de manera immediata i que es prenguin les mesures necessàries per gestionar aquest conflicte que afecta de forma directa els nostres ramaders», ha afegit.

El Consell General d’Aran també insisteix que s’organitzi de forma urgent la reunió del grup de treball tècnic, que ha de determinar el pas a la fase tres del protocol, que és la captura i extracció de l’os.

Temes:

Óssos