NOVA POLÍTICA

Instagram regularà fotos i anuncis de dietes i cosmètics miraculosos

Els menors de 18 anys no tindran accés a certs posts i la xarxa eliminarà el contingut que consideri inadequat

instagram

instagram / Jeff Chiu (AP)

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Instagram ha anunciat noves normes, efectives des d’aquest dimecres, per regular els posts, fotos i anuncis relatius a dietes i productes cosmètics miraculosos. Aquest canvi en la seva política, que s’aplicarà també aFacebook, suposarà que els menors de 18 anys no tindran accés a certs posts i que altres que la xarxa social consideri inapropiats seran directament eliminats. Així ho ha anunciat el seu màxim responsable, Adam Mosseri.

La plataforma ha pres la decisió atenent les campanyes mediàtiques i d’‘influencers’ que han denunciat l’impacte negatiu que certs missatges sobre dietes miraculoses, productes detox o cirurgia cosmètica poden tenir sobre els joves, sobre la seva salut física i mental.

Segons les noves normes, els posts o fotos que promocionin certs productes per perdre pes o de cirurgia cosmètica, i que incloguin ofertes o promocions comercials, no apareixeran en el ‘time-line’ dels menors de 18 anys. A més, qualsevol contingut suposadament «miraculós» sobre dieta, pèrdua de pes i que estigui vinculat a ofertes com ara codis de descompte seran eliminats.

Emma Collins, mànager de polítiques públiques d’Instagram, ha remarcat que la intenció de la xarxa social és «ser un lloc positiu per a tothom» i que la nova política és part de la seva aportació per reduir la pressió que en alguns moments puguin sentir els usuaris com a resultat de les xarxes socials.

Notícies relacionades

L’actriu Jameela Jamil, una de les impulsores de campanyes en contra de la pressió que les xarxes exerceixen sobre els joves quant a la seva aparença física, ha celebrat la decisió d’Instagram i l’ha considerat una victòria per als defensors de la salut mental de la població.