A Valga

Un home mata a trets la seva exdona, la seva exsogra i la seva excunyada a Pontevedra

Els fets han ocorregut davant de la mirada dels seus fills, de 4 i 7 anys

pontevedra / periodico

2
Es llegeix en minuts
Agencias

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 41 anys per haver matat a trets la seva exparella, la seva exsogra i la seva excunyada a la localitat de Pontevedra de Valga, en presència dels seus dos fills menors, de quatre i set anys. Pel que sembla, l’home ha comès eltriple crimi se n’ha anat a casa seva, a la Corunya, des d’on ha trucat a la Guàrdia Civil per comunicar el que havia fet.

Segons han informat fonts de la investigació, els fets van succeir a primera hora del matí d’aquest dilluns a la parròquia de Carracido (Cordeiro), quan la dona abandonava el seu domicili per portar a l’escola als seus fills menors, de quatre i set anys.

En una finca annexa, la víctima ha sigut sorpresa pel seu exmarit, de qui es trobava en tràmits de separació, i li ha disparat amb una arma curta. En aquell moment, segons la primera reconstrucció, han sortit per ajudar-lala seva mare i la seva germana, que també han rebut trets mortals en presència dels dos nens.

Posteriorment, l’home ha tornat al municipi corunyès d’Ames, on viu amb els seus pares, i s’ha entregat en una caserna de la Guàrdia Civil. Bussejadors de la unitat subaquàtica han localitzat l’arma homicida al riu en el qual l’assassí va confessar haver-la tirat.

Sense denúncies

Els serveis d’emergències van rebre la primera trucada d’alerta poc després de les 8.00 hores, procedent de Valga. L’exdona del detingut tenia 39 anys, la mare en tenia 58 i la germana, 27.

La parella estava en tràmits de separació, però no consten denúncies prèvies ni ordres de protecció en vigor, segons han confirmat a Europa Press fonts judicials.

Recolzament de psicòlegs

Equips de psicòlegs dependents de la Xunta, així com del Departament de Menors, s’han desplaçat ja fins al municipi de Pontevedra de Valga per si fos necessària la seva intervenció, mentre que els agents de la Guàrdia Civil i la comitiva judicial continuen amb la inspecció del lloc.

El vicepresident de la Xunta, Alfonso Rueda, s’ha desplaçat també fins al municipi de Pontevedra, on ha seguit les primeres tasques d’investigació, tot i que serà la jutge la que determini com i en quin moment han d’actuar.

«Haurà de ser la jutge la que ho decideixi. Els equips de menors de la Xunta i els psicòlegs estan aquí a disposició del que se’ls digui per intervenir», ha explicat Rueda, que també ha afirmat que familiars de les víctimes s’han «ofert» per acollir els seus fills, de quatre i set anys i que van presenciar els fets.

Segon crim a Valga

Amb l’assassinat de la seva exdona, són ja 41 les assassinades per les seves parelles o exparelles des de començaments d’any i 28 els menors que han quedat orfes. 

Ni l’excunyada ni l’exsogra, també mortes, formaran part de les estadístiques oficials.

El vicepresident de la Xunta, Alfonso Rueda, es desplaçarà aquest dilluns fins a la localitat de Pontevedra de Valga.

Notícies relacionades

Des del 2003, 1.016 dones han sigut víctimes mortals de crims masclistes. 

A més, aquest és el segon crim masclista que es registra a Valga, un municipi de tot just sis mil habitants, el 2019. El mes de març passatun home va matar la seva dona d’un tret amb una escopeta de caça i després es va suïcidar.