L'amo de La Mechá: "Si hi ha bacteris en un quiròfan, ¿com no n'hi ha d'haver a la meva fàbrica?"

El responsable de l'empresa assegura que a la seva fàbrica es realçaven totes les mesures sanitàries

producto7601

producto7601

1
Es llegeix en minuts
Efe / Sevilla

El gerent de Magrudis, l’empresa que fabricava la carn origen del brot de listeriosi, José Marín, ha assegurat que la seva fàbrica de Sevilla tenia un protocol de neteja diari i ha declarat: "Si troben bacteris en un quiròfan, ¿com no n’hi ha d'haver a la meva fàbrica?".

En declaracions al diari ‘ABC’, Marín insisteix que a la fàbrica es duien a terme totes les mesures per prevenir episodis com aquest, un brot de listeriosi que ha afectat més de 200 persones i ha provocat una mort, la d’una dona de 90 anys, mentre una segona, la d’un home amb un càncer terminal, s’està investigant.

"No sé ni el que em dec haver gastat en lleixiu", diu José Marín, que assenyala que ho sent molt pels afectats i es lamenta que "tot i que no suposarà la ruïna, ens costarà molt sortir d’això".

Informe previ

Tal com va assegurar Magrudis aquest diumenge en un comunicat, el seu gerent explica que "dies abans de ser envasada la carn" tenien un informe d’una empresa externa que certificava que la carn entatxonada estava lliure de listèria.

També dubte que un carro d’enfornat estigués contaminat, tal com assenyala un informe preliminar del laboratori municipal de Sevilla ja que "es posa a 240 graus", tot i que reconeix que després de l’enfornat aquests dispositius es portaven a una zona de refredat.

Fracassos empresarials previs

Notícies relacionades

Marín admet que ha tingut "alguns fracassos empresarials", però assegura que és una persona "honrada i honesta" i insisteix que només volen que no hi hagi més víctimes.

El brot de listeriosi es va originar a la planta de Magrudis on es va elaborar la carn entatxonada de la marca La Mechá, tot i que les anàlisis preliminars han constatat que també estan contaminats el llom al xerès, el llom al pebre i la carn que aquesta empresa va distribuir a Comercial Martínez León i que es va vendre com a marca blanca.