A AMPOSTA

El sofriment d'un bou en un 'Concurs d'Emboladors' causa indignació a les xarxes

La Coordinadora per l'Abolició dels Correbous exigeix la prohibició de "totes les modalitats de correbous que existeixen a Catalunya"

L'entitat ha denunciat, al llarg de l'estiu, diverses vulneracions del reglament dels 'correbous' com la participació de menors de 14 anys

kjggk

kjggk

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les imatges d’un bou agonitzant al 'Concurs d’Emboladors' d’Amposta (Montsià, Tarragona) han causat indignació a les xarxes socials. El vídeo, compartit per la Coordinadora per l’Abolició dels Correbous mostra com unes cinc persones subjecten el bou i li calen foc a les banyes. Altres centenars de persones aplaudeixen i observen l’escena des de la pista i les grades del recinte.

"Espectacle decrèpit"

L’entitat denunciant, que com el seu nom indica lluita per l’abolició dels 'correbous', ha qualificat l’acte d’"espectacle decrèpit", considerant que "només es pot apreciar violènciahumiliació i el terror al foc de les víctimes que, preses del pànic, busquen desesperadament la sortida".

"Vergonya", "terrible", "indignant" o "torturadors" han sigut alguns dels comentaris més repetits per part dels internautes, molts dels quals coincideixen amb la necessitat de prohibir aquest tipus de festes.

Malgrat que molts veïns aplaudeixen aquest tipus de celebracions a les festes d’alguns pobles –Amposta no és l’únic municipi on encara se celebren actes taurins–, sobretot de les Terres de l’Ebre, també hi ha els que estan en contra com la CAC o Tots Som Poble, que es va constituir l’octubre passat per denunciar les festivitats que comporten sofriment animal, reduir els actes taurins i eliminar els més cruels, el 'Bou Embolat' i el 'Bou Capllaçat'.

Menors de 14 anys als 'correbous'

Notícies relacionades

La Coordinadora per l’Abolició dels Correbous a Catalunya ha denunciat al llarg de l’estiu el maltractament animal i vulneracions del reglament dels 'correbous' com la participació de menors de 14 anys, el consum d’alcohol o el llançament d’objectes.

Malgrat que el 2010 el Parlament va aprovar l’abolició de les corrides de toros a Catalunya, les festes populars amb bous continuen estant regulades i permeses, sempre que no acabin amb la mort de l’animal. L’associació, no obstant, no es dona per vençuda i continua fent campanya perquè la Cambra baixa catalana "posi fi a totes les modalitats de 'correbous' que existeixen a Catalunya".