PRIMERA CORRIDA DESPRÉS DE DOS ANYS DE PROHIBICIÓ

Els toros tornen a les Balears al compàs del 'Cara al sol'

L'himne falangista va sonar per la megafonia de la plaça de Palma de Mallorca per apaivagar els xiulets dels animalistes

Unides Podem demana que s'investigui si s'ha infringit la llei autonòmica de la memòria històrica

zentauroepp49385730 soc190810192347

zentauroepp49385730 soc190810192347 / LLITERES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els toros van tornar aquest divendres a la plaça de toros de Palma de Mallorca amb polèmica i no només per la seva tornada després de dos anys de prohibició. Els organitzadors van intentar silenciar els crits i xiulets d’un grup d’animalistes fent sonar el ‘Cara al sol’ a través de la megafonia, a més de l’himne d’Espanya i el ‘Y viva España’ de Manolo Escobar.

Notícies relacionades

Unides Podem Balears ha demanat investigar si s’ha vulnerat la llei de memòria històrica al difondre l’himne falangista a la plaça de toros, cosa que ha qualificat de “vergonyós espectacle públic d’enaltiment i apologia al franquisme”.

L’Ajuntament de Palma ha tornat a autoritzar la celebració de les corrides de toros, després que el Tribunal Constitucional (TC) tombés la llei del 2017 per a la regulació de les corrides de toros i protecció dels animals de les Balears. Aquesta llei, aprovada pel Parlament, “prohibia la mort de l’animal durant l’espectacle taurí” a les illes. Així com “picar i clavar banderilles als toros”. A la cursa van assistir unes 9.000 persones que van celebrar la festa com una victòria davant els antitaurins.

Temes:

Toros