Mor el periodista Carlos Pérez de Rozas

Membre de la llegendària saga de fotoperiodistes, va ser un dels fundadors de EL PERIÓDICO

Companys de professió i alumnes destaquen la seva passió pel periodisme i la seva humanitat

zentauroepp31791503 barcelona  11 11 2015 exposicion  p rez de rozas  cr nica gr190810121653

zentauroepp31791503 barcelona 11 11 2015 exposicion p rez de rozas cr nica gr190810121653

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Elfotògraf i periodista Carlos Pérez de Rozas i Arribas (Barcelona, 1948) ha mort aquesta matinada, segons ha informat el seu germà, el també periodista Emilio Pérez de Rozas. Membre de la llegendària saga de fotoperiodistes, Carlos Pérez de Rozas havia començat la seva carrera el 1970 a la revista ‘Destino’ i de 1975 a 1986 va liderar l’àrea de disseny del ‘Diari de Barcelona’. Pérez de Rozas, de 71 anys, ha mort d’un infart al seu domicili.

El 1978 va formar part del’equip fundador de EL PERIÓDICO, mitjà en què va exercir diversos càrrecs de responsabilitat. Expert en el disseny de mitjans, també va participar en el naixement de l’edició catalana de ‘El País’ i en el redisseny de ‘La Vanguardia’ el 1989, on fins al 2008 va ser director adjunt, i de ‘Mundo Deportivo’. Professorde periodisme a lesuniversitats catalanes–va fer classes a la UAB, la Pompeu Fabra, la Ramon Llull i la Universitat Internacional de Catalunya–, ha sigut col·laborador de 8TV, TV-3, BTV i Catalunya Ràdio, on participava en tertúlies esportives.

El 2015, l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona va homenatjar la família Pérez de Rozas a través de l’exposició ‘Pérez de Rozas. Crònica de Barcelona, 1931-1954’, que comptava amb 123 imatges i que mostrava la Barcelona de la República, la guerra civil i la postguerra. Membre de la tercera generació de la saga, Carlos, juntament amb Emilio, van assistir amb orgull i emoció a la presentació de l’exposició, que reivindicava l’obra del patriarca de la saga, Carlos Pérez de Rozas Masdeu, com un dels grans fotògrafs dels temps de la República i la guerra civil. La mostra també exposava el funcionament delclan periodístic, que sempre va ser una tasca d’equip que va implicar tota la família. Així ho recordava llavors la crònica d’Emilio Pérez de Rozas. El patriarca de la família, Carlos Pérez de Rozas Masdeu, va morir el 1954 d’un infart amb la càmera plena de fotos de l’arribada del barco ‘Semiranis’, que portava repatriats de la Unió Soviètica. 

Notícies relacionades

La mort de Carlos Pérez de Rozas ha agafat per sorpresa el món del periodisme, començant pels companys de professió als alumnes que seguien les seves apassionades classes. Una de les primeres a reaccionar ha sigut la degana de l’Escola de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, que ha transmès el condol a la família. “Una gran pèrdua humana i professional. Personalment, el trobaré molt a faltar”, ha afirmat. Periodistes i estudiants de periodisme han coincidit a destacar la passió per la seva feina i la humanitat que transmetia Carlos Pérez de Rozas.