Anar al contingut

La calor es dispararà a la costa mediterrània i superarà els 42º aquest divendres

Les temperatures, en canvi, baixaran al vessant atlàntic i al Cantàbric

El Periódico

La calor es dispararà a la costa mediterrània i superarà els 42º aquest divendres

ALVARO MONGE

 L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per a demà, divendres, temperatures diürnes significativament altes en el terç est peninsular i Balears, que podran superar els 42 graus a la Comunitat Valenciana i Múrcia, mentre que baixaran al vessant atlàntic i al Cantàbric.

S’espera que el desplaçament cap a l’est d’un sistema frontal atlàntic deixi nuvolositat abundant i precipitacions a Galícia, Astúries i oest de Castella i Lleó, que s’estendran durant el dia, a la resta del terç nord-oest peninsular, sense descartar que en la segona meitat de la jornada afectin de forma dispersa i ocasional el País Basc i el Pirineu.

Al llarg del dia, la nuvolositat anirà disminuint i les precipitacions remetran des del nord-oest, excepte a l’oest de Galícia, on es mantindran gran part de la jornada. Intervals ennuvolats al nord de les Canàries. A la resta del país predominarà cel poc ennuvolat o serè.

Temperatures diürnes en augment a l’extrem oriental peninsular. Arribaran a valors significativament alts en el terç est peninsular i les Balears, podent superar els 39-40 graus en les depressions del nord-est peninsular, i els 40-42 graus a la Comunitat Valenciana i Múrcia. A Catalunya fregaran tambén els 40 graus i dissabte baixaran lleugerament, tot i que diumenge tornaran a remuntar, segons el Meteocat.

Temes: Calor